Magyar Parasport Napja: Konkoly Zsófia és Rasovszky Kristóf az idei két nagykövet

Vágólapra másolva!
2024.01.25. 11:40
Konkoly Zsófia és Rasovszky Kristóf is nagykövet idén (Fotó: Magyar Paralimpiai Bizottság)
Címkék
Két úszó, a paralimpiai, világ- és Európa-bajnok Konkoly Zsófia, valamint a nyílt vízen olimpiai ezüstérmes, vb- és Eb-győztes Rasovszky Kristóf lesz a nagykövete az idei Magyar Parasport Napjának (MPN), melyre hagyományosan február 22-én kerül sor.

A két nagykövet a paralimpiai, illetve olimpiai felkészülése mellett több fórumon népszerűsíti a Magyar Parasport Napját, illetve igyekszik minél több emberrel megismertetni a fogyatékossággal élők sportjának értékeit. A világklasszis sportolók jelen lesznek az MPN központi eseményein – a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) csütörtöki tájékoztatása szerint.

Az MPB – valamint a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége – ebben az évben is tartalmas programokkal készül. Idén is meghirdetik a Lélekmozgató programot, melyben a belföldi és a külhoni óvodások, általános és középiskolások, illetve a felsőoktatás hallgatói testnevelés órákon próbálhatják ki az ajánlott sportjátékokat, vagy szemléletformáló programokon vehetnek részt. A programhoz az önkormányzatok, gyermekvédelmi és szociális intézmények, illetve idén „újoncként” a sportegyesületek is csatlakoznak. A hagyományoknak megfelelően az elhunyt paralimpiai bajnokokra koszorúzási ünnepséggel emlékeznek majd az Olimpia Parkban, illetve lesz nemzetközi konferencia is „Együtt erősebben, mint valaha” címmel. Ezen adják át év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője díjat.

Az Országgyűlés 2017 végén egyhangúlag határozott arról, hogy minden évben február 22. a Magyar Parasport Napja, amelyre idén így már hetedszer kerülhet sor. A dátum választása szimbolikus: 1970. február 22-én alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik