Darts-vb: „Meg kellett ezt nyernem, mert Littler rengetegszer fog még győzni”

K. R. ZS.K. R. ZS.
Vágólapra másolva!
2024.01.04. 10:20
null
Humphries az első vb-címét ünnepelhette (Fotó: Getty Images)
Ahogy arról már beszámoltunk, Luke Humphries lett az új dartsvilágbajnok, miután szerda este 7:4-re legyőzte a 16 éves Luke Littlert a londoni döntőben. A mérkőzést követően a világelső elismerően beszélt ellenfeléről, aki a vereség ellenére szintén elégedett volt teljesítményével.

 

„Őszintén, szavakba sem tudom önteni, milyen nagyszerű érzés ez – ismerte el Luke Humphries, a korábbi ifjúsági világbajnok. – Nagyon büszke vagyok a teljesítményemre. Meg kellett ezt nyernem, mert Luke (Littler) rengetegszer fog még győzni, ebben biztos vagyok.”

A világranglista-vezető Humphries továbbá így méltatta ellenfelét: „Ő egy hihetetlen tehetség. Mikor már a győzelem küszöbén álltam, ő akkor is rendíthetetlen maradt.”

A világbajnok öt egymást követő szettet megnyerve 4:2-ről fordított és állította be a végeredményt. „A hetedik szett hatalmas fordulópont volt. Ha 5:2-re álltunk volna, nagyon nehéz feladat lett volna visszaküzdeni magam, de végigmenetelni az utolsó öt szetten hihetetlen élmény volt. A kezem őrülten remegett mikor a dupla nyolcért mentem, de szerencsére csak eltaláltam.”

A siker tökéletes lezárást jelent Humphries számára, aki sokáig erős szorongással küzdött, és nem látta a jövőjét a sportban. „Volt egy időszak az életemben, amikor nagyon depressziós voltam, és azt hittem, számomra ennyi volt. Sok nehézségen mentem keresztül, de mindez még különlegesebbé teszi, hogy világbajnok és világelső lettem.”

Bár Luke Littler nem győzelemmel zárta mesébe illő menetelését a világbajnoki cím felé, elmondása alapján mégis büszke arra, amit az elmúlt három hétben elért. „Az egész hihetetlen volt” – elmélkedett a 16 éves dartsjátékos, aki a verseny során a korábbi világbajnok Raymond van Barneveldet és Rob Crosst is legyőzte.

„Minden meccs nagyszerű volt. Túl sok leget vesztettem el, és csalódott vagyok, hogy kihagytam azt a három dobást amellyel játékban tarthattam volna magam” – ismerte el Littler, aki szerint a közönség is várta volna a folytatást.

„Gratulálok Luke-nak (Humphries), megérdemli ezt a címet – ismerte el ellenfelét a fiatal tehetség, aki most a jövőre koncentrál és nagy reményekkel várja a következő lehetőséget. – Benne vagyok a világ legjobb 32 játékosa között és második lettem a debütálásomon. Ez egy hihetetlen verseny volt, most csak folytatni akarom tovább, és megnyerni.”

A DÖNTŐRŐL BŐVEBBEN ITT!

DARTS, PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
DÖNTŐ

Luke Littler (angol, 164., 101.13)–Luke Humphries (angol, 3., 103.67) 4:7 (1–3, 3–2, 2–3, 3–1, 3–1, 3–0, 2–3, 1–3, 2–3, 1–3, 2–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik