Darts Eb: Van Gerwen kiejtette a németek új kedvencét Dortmundban

Vágólapra másolva!
2023.10.28. 22:30
null
Michael van Gerwen kiejtette az utolsó állva maradt németet Dortmundban (Fotó: AFP)
Hiába állt a dortmundi közönség Ricardo Pietreczko mögött, Michael van Gerwen legyőzte a németek új kedvencét a PDC darts Európa-bajnokság szombat esti nyolcaddöntőjében. A vasárnapi folytatásban ott lesz Peter Wright, Gerwyn Price és Luke Humphries is.

 

 

Nagyszerű mérkőzéssel indult a nyolcaddöntő, az első fordulóban az első kiemelt Dave Chisnallt legyőző Chris Dobey és Stephen Bunting együtt 17 180-as kört dobott. Dobey 170-es kiszállóval jutott 6–2-es előnyhöz, majd Bunting 7–3-as hátrányból felzárkózott 8–7-re. 9–8-nál nyila volt az egyenlítéshez is, de elhibázta, és Dobey 10–8-as győzelmével továbbjutott.

Ellenfele Peter Wright lesz, a skót ugyanis az enerváltan játszó Michael Smith ellen 8–0-ra elhúzott, és bár a vb-címvédő 8–4-re felzárkózott, három nyilat is elhibázott a 8–5-höz, a skót két gyors leggel befejezte a mérkőzést.

Gerwyn Price és Nathan Aspinall személyében két olyan játékos csapott össze, akik nem igazán akartak Dortmundban lenni a héten, Aspinall ugyanis nem titkolta, barátnője közelgő 30. születésnapjára készül, ami miatt el sem megy a Players Championship utolsó fordulóira, így lemarad a sorozat döntőjéről is, és együtt ünnepelhet kedvesével novemberben. Price egyik lányának most van a születésnapja. Kettejük mérkőzését 5–5 után zsinórban öt megnyert leggel hozta Price, így marad Dortmundban, míg Aspinall utazhat haza.

Price-ra Danny Noppert vár majd, a holland a Rob Cross elleni meccsén 5–7 után nyert meg sorozatban öt leget, és jutott a negyeddöntőbe.

Luke Humphries is nagy sorozattal zárta a saját meccsét, Krzysztof Ratajskt 4–5-ről győzte le 10–5-re úgy, hogy a lengyel Humphries 4–1-es vezetése után fordított. Humphriesra James Wade vár majd vasárnap délután. Az első fordulóban Dirk van Duijvenbodét legyőző angol (aki elmondta, a holland annyi fájdalomcsillapító krémet kent a vállára, hogy Wade majdnem rosszul lett annak tömény illatától) a portugál José de Sousával találkozott, és mindössze egy leget engedett át riválisának.

Gian van Veen és Daryl Gurney összecsapását a kereszthuzat zavarta, a holland hamarabb fel tudta dolgozni a zavaró külső körülményt, míg az északír képtelen volt a játékra összpontosítani. Van Veen 10–6-ra nyert, és várja honfitársát a nyolc között.

Michael van Gerwen az év egyik felfedezettjét, Ricardo Pietreczkót győzte le. A német 167-es kiszállóval kezdte a meccset, de Van Gerwen fordított, és végig őrizte egy-két-három leges előnyét, elhallgattatva a lelkes dortmundi közönséget. Végül 110-es kiszállóval győzött 10–7-re.

Vasárnap délután a negyeddöntővel folytatódik a dortmundi Eb, a mérkőzések továbbra is az egyik fél tizedik legjéig tartanak. Az esti elődöntőben és döntőben 11 leget kell nyergi a győzelemhez.

DARTS, EURÓPA-BAJNOKSÁG, DORTMUND
NYOLCADDÖNTŐ (ágrajz szerint)

Chris Dobey (angol, 32.)–Stephen Bunting (angol, 17.) 10–8
Michael Smith (angol, 8.)–Peter Wright (skót, 9.) 4–10
Gerwyn Price (walesi, 4.)–Nathan Aspinall (angol, 13.) 10–5
Rob Cross (angol, 5.)–Danny Noppert (holland, 12.) 7–10
Luke Humphries (angol, 2.)–Krzysztof Ratajski (lengyel, 15.) 10–5
James Wade (angol, 26.)–José de Sousa (portugál, 23.) 10–1
Michael van Gerwen (holland, 3.)–
Ricardo Pietreczko (német, 14.) 10–7
Gian van Veen (holland, 27.)–Daryl Gurney (északír, 22.) 10–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik