Karate-vb: telt házat várnak a szervezők Budapesten

Vágólapra másolva!
2023.07.16. 12:37
null
1200-1800 versenyzővel számolnak a szervezők (Fotó: karatebudapest2023.hu)
Minden idők legnagyobb karate-világbajnokságára számítanak a szervezők október 24. és 29. között a Papp László Budapest Sportarénában.

A vasárnapi tájékoztatás szerint a 2021-es tokiói olimpián bemutatkozó sportág történetében a budapesti lesz az utolsó klasszikus vb, amelyen még létszámkorlátozás nélkül indulhatnak a résztvevők, utána külön bonyolítják majd le az egyéni és a csapat-világbajnokságokat, és például egyéniben legfeljebb 32-en indulhatnak egy-egy kategóriában. Emiatt – valamint azért is, mert a magyarok az általános vélekedések szerint nagyszerű Európa-bajnokságokat rendeztek 2013-ban a felnőtt, 2020-ban pedig a korosztályos mezőnynek – várhatóan 120-150 országból érkeznek majd karatésok Budapestre.

„Egyelőre csak az előzetes szállásfoglalásokat látjuk, de úgy számolunk, hogy 1200 és 1800 közötti versenyzői létszámot kell majd vendégül látnunk – vélekedett Falusi Márton MKSZ-alelnök. – Rajtuk kívül további körülbelül ezer fővel, versenybírókkal, edzőkkel és egyéb hivatalos személlyel kalkulálunk. A selejtezők négy napja alatt erős magyar szurkolói jelenlétre számítunk. A hazai karatésokból az MKSZ szurkolótábort szervez, amelynek a csarnok egyik oldalát már le is foglaltuk. A döntők során pedig telt házban bizakodunk, amit arra alapozunk, hogy a felnőtt és a korosztályos Eb-n is megteltek a széksorok a finálékra – tette hozzá.

A főszervező arról is beszámolt, hogy már működik a vb hivatalos honlapja, a karatebudapest2023.hu, amelyről elérhető a jegyvásárlási felület. Keddtől péntekig 2900 forintért kaphatóak a napijegyek, míg szombaton és vasárnap 5900 és 14 900 forint között lehet hozzájutni az ülőhelyekhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik