PSG: Csak két német ajánlatról tudnak? Ezek szerint tudok titkot tartani – Lőw Zsolt

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.11.23. 14:17
null
Akik harmóniában is tudnak egymással kiabálni: Thomas Tuchel, Arno Michels és Lőw Zsolt (Fotó: Getty Images)
A Paris Saint-Germain kedd este a továbbjutás szempontjából rendkívül fontos Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést játszik az RB Leipziggel. A meccs alkalmat kínált a Kickernek, hogy interjút készítsen Lőw Zsolttal, a PSG sokéves németországi futballmúltú magyar másodedzőjével. A német szaklap hivatalos honlapjára hétfőn felkerült beszélgetés azonban nem a PSG-vel és nem is a BL-lel kezdődik.

 

A Kicker újságírójának felvetésére, miszerint ha hinni lehet a pletykáknak, a közelmúltban két Bundesliga-csapat, a VfB Stuttgart és a Hoffenheim is vezetőedző-jelöltjei egyikeként tanulmányozta szerződtetésének lehetőségét, Lőw Zsolt nevetve így válaszolt:

„Először is nagyon örülök, hogy csak ezt a két klubot említi. Ez ugyanis azt jelenti, hogy tudok titkot tartani. Mert a kettőnél jóval több csapat érdeklődött. Büszke vagyok a jelentkezésükre, de az időpont pillanatnyilag nem megfelelő.”

A logikusan következő kérdésre, hogy mikor jöhet el a váltás ideje, a magyar tréner így reagált:

„A következő nyáron, amikor lejár a szerződésünk a PSG-nél – mondta Lőw, nyomatékosítva: egyáltalán nem biztos, hogy az idény végén váltani fog. – A szerződésünk kifut, és egyelőre nem tárgyaltunk a meghosszabbításáról. A következő hónapokban meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.”

Lőw Zsolt tehát egyelőre másodhegedűs az edzői stábban – hogy mit jelent ez a mindennapokban?

„Nem szeretek mindenáron a reflektorfényben lenni, de azt elvárom, hogy meghallgassák és fontolóra vegyék a véleményemet – jellemezte beosztását a magyar tréner. – Ha van is nézeteltérés Thomas Tuchellel vagy Arno Michelsszel (az edzői stáb harmadik tagja – A szerk.), azok mindig előrébb viszik a közös ügyet. Elképednének, ha hallanák, milyen kiabálások tudnak kialakulni közöttünk… Ugyanakkor fontos, hogy a kölcsönös tisztelet megmaradjon, és figyelembe vegyük, hogy az utolsó szó Thomasé.”

Kérdésre válaszolva Lőw elmondta, vannak a fejében nevek arra az esetre, ha vezetőedzőként már neki kellene segítőket keresnie. Beszélt arról is, mennyire fájlalja, ami korábbi csapatánál, a Bundesliga-tabella vége felé vergődő, belső ellentétek feszítette Mainznál történik manapság.

„A mainzi klub része az életemnek. Sajnálatosnak tartom, hogy Szalai Ádám barátommal, aki oly sok sikernek volt részese a csapattal, így bánnak, és nem találtak számára valamilyen megoldást.”

A Leipzig által is kiszemelt salzburgi Szoboszlai Dominikről kapott kérdésre nagyjából azt válaszolta, amit néhány nappal ezelőtt a magyar médiának is: „Nagyon fontos lesz számára a következő lépés. A Bayern és a PSG egyelőre túl nagy ugrás lenne, én tanácsolnék neki egy közbülső lépcsőfokot, annak pedig elképzelni sem tudok jobbat, mint az RB Leipzig.”

Lőw a Lieferingnél, majd a Salzburgnál és a Leipzignél is fiatal tehetségekkel dolgozott együtt, ehhez képest a PSG sztárkoszorúja egészen más világ – hogy könnyebb vagy nehezebb a nagy csillagokkal, arra így válaszolt:

„Más. Amikor Párizsba érkeztünk, egy tizennégy frontemberrel felálló rockbandát találtunk az öltözőben. Csakhogy amikor mindenki szólót akar játszani, az összhangzás borzalmas lesz. Az volt a feladatunk, hogy mindenkinek megtaláljunk a saját hangszerét, amelyen a saját szólamát játszhatja önmaga és mindenki más örömére. Csak így lesz élvezhető a muzsika.”

Ami pedig a közelgő, Leipzig elleni meccset illeti:

„Természetesen győznünk kell. Viszont Neymar, Mbappé, Icardi, Verratti és Paredes a Monaco-meccs előtt hetekig nem játszott, így ha fittek is, egy olyan mérkőzésre, amilyen most vár ránk, még nem állnak készen teljes fegyverzetben. De eleget sírtunk. Lipcsében a góljaink nyolcvan százalékát szerző Neymar, Mbappé és Icardi távollétében is csak nagy balszerencsével veszítettünk.”

A BAJNOKOK LIGÁJA H-CSOPORTJÁNAK ÁLLÁSA
1. Manchester United 3 2 1 8–3 +5 6
2. RB Leipzig 3 2 1 4–6 –2 6
3. Paris SG 3 1 2 4–4 0 3
4. Basaksehir 3 1 2 2–5 –3 3

A H-CSOPORT MENETRENDJE
1. FORDULÓ
Október 20., kedd
Paris Saint-Germain (francia)–Manchester United (angol) 1–2 (Martial 53. – öngól, ill. Bruno Fernandes 23. – 11-esből, Rashford 87.)
RB Leipzig (német)–Istanbul Basaksehir (török) 2–0 (Angelino 16., 20.)

2. FORDULÓ
Október 28., szerda
Istanbul Basaksehir (török)–PSG (francia) 0–2 (Kean 64., 79.)
Manchester United (angol)–RB Leipzig (német) 5–0 (Greenwood 21., Rashford 76., 78., 90+2., Martial 87. – 11-esből)

3. FORDULÓ
November 4., szerda
IstanbulBasaksehir (török)–Manchester United (angol)2–1 (Demba Ba 13., Visca 40., ill. Martial 43.)
RB Leipzig (német)–PSG (francia) 2–1
(Nkunku 42., Forsberg 57. – 11-esből, ill. Di María 6.)

4. FORDULÓ
November 24., kedd
21.00:
Manchester United (angol)–Basaksehir (török)
21.00: PSG (francia)–RB Leipzig (német)

5. FORDULÓ
December 2., szerda
18.55:
Basaksehir (török)–RB Leipzig (német)
21.00: Manchester United (angol)–PSG (francia)

6. FORDULÓ
December 8., kedd
21.00:
PSG (francia)–Basaksehir (török)
21.00: RB Leipzig (német)–Manchester United (angol)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik