PSG: Én lennék a legboldogabb, ha megszereznénk Szoboszlait – Lőw Zsolt

Vágólapra másolva!
2020.11.20. 19:44
null
Lőw Zsolt anno edzőként járta be a Salzburg–Lipcse utat a Red Bull-csoport csapatai között (Fotó: Veres Viktor, archív)
A magyar futballszurkolók számára a 2021-es év egyik legizgalmasabb kérdése, hogy hová igazol a Salzburgból Szoboszlai Dominik. A 20 éves magyar tehetség nemrég elárulta: Neymar az, akivel együtt szeretne játszani, így az álma a PSG-ben válhatna valóra. A középpályás érkezésének nagyon örülne Lőw Zsolt is, a párizsiak másodedzője a Digi Sport híradójának azt mondta: ő lenne a legboldogabb, ha együtt dolgozhatna a Szoboszlaival.

„Én lennék a legboldogabb, megmondom őszintén, ha lehetőség nyílna Dominik megszerzésére és együtt dolgozhatnánk, hiszen mindig borzasztó nagy büszkeséggel tölt el, amikor magyar játékosokkal dolgozhatok. Mint ahogy a Lipcsénél is együtt dolgoztam Willi Orbánnal és Gulácsi Péterrel. Nagyon-nagy boldogsággal töltene el, ha nálunk folytatná”nyilatkozta a Digi Sport híradójának, a Sport 24-nek Lőw Zsolt, a Paris Saint-Germain másodedzője.

Az átigazolási hírekkel foglalkozó Transfermarkt szerint Szoboszlai értéke 25 millió euró, és bármilyen meglepő, ez az összeg jelen pillanatban a PSG számára sem biztos, hogy megfizethető.

„Nagyon-nagy az anyagi veszteségünk nekünk is, több százmillióra rúg, ezért is, ahogy már lehetett látni, az elmúlt átigazolási időszakban sem az volt a jellemző a klubra, hogy több tízmillió euróért játékosokat vásároljon, nem volt lehetőségünk nagy sztárokat venni. Ez megnehezítheti a dolgunkat Dominik esetében is, és ha a klub úgy döntene, hogy harcba száll érte, akkor át kellene utalni pár tízmillió eurót, úgyhogy nem tudom, mennyi ennek az esélye. Az a prioritás a következő átigazolási időszakban, hogy a védelmet erősítsük valamilyen úton-módon, de ha megnyílik a lehetőség rá, ha megvan az anyagi lehetőség arra, hogy Dominiket megszerezzük, akkor el fogunk róla komolyabban beszélgetni” – mondta a Digi Sportnak a magyar edző.

A PSG tehát rajta tartja a szemét Szoboszlain, Lőw Zsolt szerint azonban lehet, hogy a magyar középpályásnak egyelőre kisebbet kellene ugrania a pályafutásában.

Talán egy egészséges lépés lenne az RB Leipzig. Kézenfekvő és egyértelmű lenne, hogy oda igazoljon Dominik. A Bundesligát mindenki ismeri, tudja, hogy milyen komoly bajnokságról van szó. Ott egy-két év után szintén húzóemberré válna, és onnantól kezdve a határ a csillagos ég. Szurkolok neki, hogy ugyanígy tovább fejlődjön, és ha nekem is sikerül ezen a szinten maradnom, s tovább fejlődnöm, akkor előfordulhat, hogy Dominikkel találkozunk még valahol, és lehetek az edzője” – tette hozzá a Digi Sport hírlevele.

Lőw Zsolt közben a saját bőrén is tapasztalja, hogy a magyar válogatott jó híre milyen gyorsan terjed. Miközben a PSG német stábtagjai a spanyolok elleni 6ؘ–0-s vereség miatt szomorkodnak, addig a magyar szakember büszkén mesélhet az Eb-részvételt kiharcoló, majd a Nemzetek Ligája A-divíziójába feljutó honfitársairól.

„A kollégáimmal is téma ez, hiszen az Izland elleni sikerünk után mi a németek csoportjába kerültünk. Mindenki tudja, hogy a kollégáim németek, és elég büszkén hangoztatják ezt, bár a keddi események után már ők sem annyira büszkék, miután 6–0-ra kikaptak a spanyoloktól, úgyhogy most megfordult a kocka. Az elmúlt években mindig nekem kellett egy picit meghúznom magam és szerénykednem a magyar válogatott miatt talán, most viszont a németek vannak nagyon-nagy gondban, és mi magyarok pedig verhetjük a mellünket, mert elképesztő az a sikertörténet, amit az elmúlt időszakban írunk Magyarországon. Mosolyog a szívem, amikor a magyar válogatottat látom a pályán.”

A 41 éves szakember a sportcsatornának elmondta, hiszi, hogy a magyar futball egyértelműen elindult felfelé, és nem csodálkozna, ha válogatott labdarúgóinkra Európa jobb klubjaiban is felfigyelnének.

„Nyilvánvalóan nem olyan drágák a mi játékosaink, olcsóbb őket megszerezni, mint a nagy nemzetközi sztárokat vagy a nagyobb klubokban játszó futballistákat. Szerintem el lehetne most már azért kezdeni a külföldi kluboknak csipegetni a jelenlegi magyar válogatottból, és akkor ezek a fiatalok elkezdhetnének a nemzetközi futballban fejlődni – még többet fejlődnének, és még nagyobb hasznára lennének a magyar válogatottnak. Ez pedig egy olyanféle spirál lenne, amely húzná felfelé a magyar labdarúgást.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik