Most a BL-ben sem ment, Isztambulban is kikapott az MU

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.11.04. 18:45
null
Az MU ellen ünnepelhette az első BL-sikert a Basaksehir (Fotó: AFP)
Két győzelem után vereséget szenvedett a Manchester United a Bajnokok Ligájában, az angol csapatot a BL-ben az első góljait szerző Istanbul Basaksehir győzte le 2–1-re.

BAJNOKOK LIGÁJA
3. FORDULÓ,
H-CSOPORT
ISTANBULBASAKSEHIR (török)–MANCHESTER UNITED (angol) 2–1 (2–1)
Isztambul,
Fatih Terim Stadion. Vezette: Davide Massa (olasz)
BASAKSEHIR: Günok – Rafael, Skrtel, Epureanu, Bolingoli-Mbombo – Alekszics, Özcan (Topal, 87.), Kahveci (Ponck, 90.) – Visca, Demba Ba (Gulbrandsen, 80.), Türüc.Vezetőedző: Okan Buruk
MANCHESTER UNITED: D. Henderson – Wan-Bissaka (Fosu-Mensah, 76.), Tuanzebe (McTominay, a szünetben), Maguire, Shaw – Van de Beek (Pogba, 61.), Matics – Mata (Cavani, 61.), Bruno Fernandes, Rashford (Greenwood, 76.) – Martial. Menedzser:Ole Gunnar Solskjaer
Gólszerző: Demba Ba (13.), Visca (40.), ill. Martial (43.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A bajnokságban csak szenved, ám a Bajnokok Ligájában nagyszerűen kezdett a Manchester United, és a szerzett gól és pont nélkül álló Istanbul Basaksehir ideális ellenfélnek tűnt az újabb sikerhez. Ehhez képest…

A török együttes az első negyedóra végéhez közeledve megszerezte a vezetést, ráadásul egy – főleg ezen a szinten – ritkán látható góllal: az MU végezhetett el szögletet, néhány passz után azonban eladta a labdát a vendégcsapat, az előrevágott labdával a saját térfélről induló Demba Ba bekocoghatott a félpályától, hogy aztán higgadtan a bal sarokba helyezzen (1–0).

Az angol együttes nem igazán tudta megvillogtatni az első két fordulóban látott támadófutballját, ráadásul hátul is bizonytalankodott, Axel Tuanzebe hálát adhatott az olasz játékvezetőnek, hogy csak sárga lapot kapott…

Az első félidő hajrájára aztán felpörögtek az események, Deniz Türüc labdaszerzése után Edin Visca megduplázta a hazaiak előnyét, de erre már érkezett válasz három perccel később: Luke Shaw mintaszerű beadását Anthony Martial fejelte a bal alsóba (2–1).

A szünet után Solskjaer cserékkel próbált lendíteni a játékon, hiába birtokolta azonban többet a labdát az MU, a második játékrészt gyakorlatilag helyzet nélkül játszotta le a gárda – a végén így is majdnem összejött az egyenlítés, de Alexandru Epureanu az utolsó pillanatban kivágta a gólvonalról a labdát.

A Manchester United sorozatban a harmadik idegenbeli mérkőzését bukta el török ellenféllel szemben, míg a Basaksehir megszerezte az első góljait és pontjait a legrangosabb európai kupasorozatban.

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
RB Leipzig (német)–PSG (francia)2–1 (Nkunku 42., Forsberg 57. – 11-esből, ill. Di María 6.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United3218–3+56
2. RB Leipzig3214–6–26
3. Paris SG3124–40 3
4. Basaksehir3122–5–33

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+4. PERC: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+2. PERC: Maguire továbbfejelt labdájába egy hazai játékos ért bele szerencsétlenül, Epureanu az utolsó pillanatban, a gólvonalról vágta ki a labdát.

90. PERC: Három perc a ráadás.

89. PERC: Skrtel csúszott oda csúnyán Martialnak, sárga lap.

86. PERC: Sokatmondó jelenet, Greenwood nemes egyszerűséggel kivezette a labdát az alapvonalon túlra.

80. PERC: Csere a hazaiaknál, Demba Ba nem tudja folytatni, Gulbrandsen jött be.

76. PERC: Két újabb csere az MU-nál, Greemwood és Fosu-Mensah is beállt, Rashford és Wan-Bissaka hagyta el a pályát.

73. PERC: Pogba fordult le jól az emberéről, ám a próbálkozása beadásnak mély, lövésnek pedig magas.

Többet van a labda a manchesterieknél, sokkal többet is passzolnak – mindhiába, a helyzetek nem jönnek.

64. PERC: Bruno Fernandes lövését szögletre blokkolták, a beadását Günok lehúzta.

Az Istanbul Basaksehir ezt megelőzően egyetlen alkalommal találkozott angol csapattal az európai kupaporondon, az Európa-liga 2018–2019-es kiírásában 1–0-ra kikapott a Burnleytől.

61. PERC: Két csere a Unitednél, Pogba jött be Van de Beek, Cavani pedig Mata helyett.

56. PERC: Bruno Fernandes tekerte rá 23 méterről, Günok repült, és kiütötte a labdát.

54. PERC: Rafael keményen beleszállt Bruno Fernandesbe, ígéretes helyről jöhet szabadrúgással az MU.

46. PERC: Egy csere volt a szünetben, Tuanzebe helyére McTominay érkezett.

46. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

ELSŐ FÉLIDŐ

45. PERC: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

43. PERC: GÓL, RÖGTÖN ÉRKEZIK A SZÉPÍTÉS! Shaw csinálta meg a cselt, a beadás is kiváló volt, Martial pedig mintaszerűen a bal alsóba bólintott (2–1).

40. PERC: GÓL, OTT A MÁSODIK! Mata hozta kellemetlen helyzetben Bruno Fernandest, akitől Türüc lopta el a labdát, végigszáguldott a bal szélen, majd laposan beadta a labdát, amit a tizenhatosnál érkező Visca bombázott a kapuba (2–0).

A Manchester United elveszítette az előző két idegenbeli mérkőzését török ellenféllel szemben.

35. PERC: Kahveci ívelte középre a tizenhatos szélénél megítélt szabadrúgást, ám csak az alapvonalon túlról tudták visszafejelni a labdát.

32. PERC: Bolingoli-Mbombo robogott végig a bal szélen, a beadás is jó volt, ám Alekszics fejese hiába volt erős, éppen középre ment, pontosan Henderson kezei közé.

30. PERC: Wan-Bissaka passzolta be középre a labdát, Martial lövésébe Rafael vetődött bele nagyszerűen.

Egyelőre minden kreativitást nélkülöz az MU játéka…

20. PERC: Tuanzebe rántotta le az indításra rástartoló Demba Bát, sárga lap. Narancssárga…

13. PERC: GÓL, CSAK LE KELLETT ÍRNI, VEZET A BASAKSEHIR! Demba Ba kapott remek indítást, és mivel saját térfélről indult, nem volt les. A szenegáli támadó egy az egyben vezethette Hendersonra a labdát, és nem is hibázta el a ziccert, higgadtan a bal alsóba helyezett (1–0).

11. PERC: Itt az első hazai lövés is, Visca tűzte rá 25 méterről, de nem jelentett veszélyt Henderson kapujára.

Az Istanbul Basaksehir egyike azon három csapatnak (Midtjylland, Marseille), melyek még nem szereztek gólt a BL jelenlegi kiírásában.

10. PERC: Shaw éles beadása nem volt veszélytelen, de senki sem tudta beletenni a lábát középen.

6. PERC: Lövéssel válaszolt a United: Maguire ívelt hosszan előre, Bruno Fernandes az ötös széléről technikailag nehéz megoldást választott, a lövés elzúgott keresztben a kapu előtt.

5. PERC: A hazaiaké az első ígéretes támadás, Demba Ba azonban rosszul ívelt középre a tizenhatos oldalvonaláról.

1. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! A Manchester United indította útjára a labdát.

Már a pályán a csapatok, narancs-sötétkék szerelésben a Basaksehir, fekete-fehérben az MU.

A hazaiaknál a kezdőben kapott helyet Rafael, aki 2008 és 2015 között 170 mérkőzésen szerepelt a Manchester Unitedben.

A mérkőzést az olasz Davide Massa vezeti.



Caicara, Crivelli, a Tottenham korábbi szélsője, Chadli, valamint a csapatkapitány Tekmedir sem bevethető a hazaiaknál. Az MU-nál Lingard, Bailly és a koronavírusos Telles szolgálataira nem számíthat Solskjaer.

Az Istanbul Basaksehirnek ezzel ellentétben egyik sorozatban sem megy: a török élvonalban az első négy meccsén nyeretlen maradt (azóta három meccset behúzott sorozatban), míg a BL-ben a PSG-től és az RB Leipzigtől is két góllal kapott ki.

Habár a bajnokságban bukdácsol az MU – legutóbb az Arsenaltól kapott ki 1–0-ra az Old Traffordon –, a Bajnokok Ligájában meggyőzően kezdte a csoportkört a csapat: a PSG idegenbeli legyőzése után ötöt vágott az RB Leipzignek.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Istanbul Basaksehir–Manchester United Bajnokok Ligája-mérkőzés online tudósításában. Hamarosan kezdünk, tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik