BL: Nem tudom eléggé dicsérni a Villarrealt – Jürgen Klopp

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2022.05.04. 00:59
null
Jürgen Klopp szerint jár az elismerés a Villarrealnak (Fotó: AFP)
Bár a Villarreal az első félidőben ledolgozta az Anfielden összeszedett kétgólos hátrányát, a Liverpool a szünet után fordítani tudott, és 3–2-re nyert a Bajnokok Ligája 2021–2022-es kiírásának elődöntőjében – 5–2-es összesítéssel pedig bejutott a sorozat fináléjába. Lássuk, hogyan értékelték a mérkőzést a főszereplők!

 

Sohasem könnyítjük meg a saját dolgunkat, amikor elődöntőt játszunk a Bajnokok Ligájában. Borzasztóan nehéz volt, nagyon jól játszottak az első félidőben. A szünetben rendeztük a sorainkat, a kezünkbe vettük az irányítást, és elértük a szükséges eredményt – értékelt Trent Alexander-Arnold.

Az első játékrészben voltak nehézségeink. Számítottunk rá, de néha nem tudod úgy irányítani a mérkőzést, ahogy szeretnéd. Nem értünk oda a labdákra, úgy futballoztak, ahogy akartak, mi pedig engedtük. Egy gyengébb félidő a két meccsen megengedhető volt így, hogy elvégeztük a feladatunkat. A lényeg, hogy végül lezártuk a meccset, és megnyertük a jegyünket Párizsba – tette hozzá az angol védő.

Az angolok szépítő gólját szerző Fabinho elárulta, eredetileg nem lőni akart.

Az első gondolatom az volt, hogy passzolok, Mané azonban lesen volt. A lövés mellett döntöttem, szerintem ez volt a legjobb választás. Nagyon boldog vagyok, hogy góllal végződött.”

Mindent beleadtak az első félidőben, a szünet után már mi irányítottuk a találkozót. Három gólt szereztünk, de négy is lehetett volna.”

Jürgen Klopp nem meglepő módon azt mondta a játékosainak, hogy jobban kell játszaniuk a második félidőben, mint az elsőben.

Mondtam nekik, hogy jobban használják ki az üres területeket, legyenek rugalmasabbak, és ne játszanak a kezükre az emberfogásos taktikájuknál. Elképesztő stadionjuk van, Unai Emery csodás munkát végez, nagyszerűen játszottak, de összességében megérdemelten jutottunk tovább. Nem tudom eléggé dicsérni, milyen jól futballoztak az első félidőben. Nem a fizikai oldaláról közelítettem meg, miben kell fejlődnünk, hanem hogy mit kell változtatnunk a játékunkon, arra biztattam a srácokat, hogy rájuk kell kényszeríteni a saját játékunkat. Az egész világ úgy lehetett vele a szünetben, hogy ez közelebb áll a három–nullához, mintsem a kettő–egyhez, de versenyben voltunk. Amikor megláttam az első megmozdulásainkat a szünet után, tudtam, hogy megfordíthatjuk a dolgokat, persze ehhez be kellett találnunk. Igazán különleges volt.”

A német szakember szót ejtett arról is, ki lehet a Liverpool ellenfele a döntőben.

Nézni fogom a másik elődöntőt. Bárki is jut tovább, nem lesz könnyű dolgunk, egyiket sem kívánnám magunknak szívesen. Bárki is nyer holnap este, megérdemelten jut tovább, hogy aztán farkasszemet nézzünk Párizsban.”

Gerard Moreno nem volt teljesen egészséges (Fotó: AFP)
Gerard Moreno nem volt teljesen egészséges (Fotó: AFP)

A Villarreal csapatkapitánya, Raúl Albiol érthető okokból letörten nyilatkozott.

Az első góljuk nagyon megsebzett bennünket. Drágán megfizettünk azért a hatalmas erőfeszítésért, amit az első félidőben tettünk, mikor kiválóan játszottunk. Fizikailag visszaestünk a szünet után, és ezt kihasználták – a Liverpool borzasztóan erős.”

Szomorú este ez a klubnak. Tudtuk, hogy a második félidő hosszú, fárasztó és kemény lesz. Luis Díaz megváltoztatta a játék képét, az első góljuk az első igazi lehetőségükből született. Sokat rontott, hogy nem tudtuk tartani az első játékrészben diktált tempónkat. Hihetetlenül szerettük volna megadni a szurkolóknak, hogy a klub története során először bejusson a BL-döntőbe, fáj, hogy ez nem sikerült. Továbbra is igyekszünk jól tenni a dolgunkat, ez hozott el bennünket idáig, és így is kell folytatnunk most, hogy ez az álom nem valósult meg.”

A nagycsapatok képesek bármikor betalálni, ez különbözteti meg őket a többiektől. Ezt láthattuk az előző héten a Manchester Citytől és a Real Madridtól, és emiatt bizonyult jobbnak a Liverpool az elődöntőben – nem volt sokkal több helyzete, de kihasználták azokat, amik igazán számítottak. A legnagyobbak ezt csinálják. A gólok számítanak – mindennél jobban.”

Gerard Moreno szerint a Villarreal játékosainak büszkének kell lenniük magukra.

A csapat hittel játszott, mindent beleadott egészen a végső sípszóig. Hihetetlenül játszottunk az első félidőben, talán életünk legjobb első játékrésze volt. Nem veszítettünk párharcot, a szurkolók fantasztikusan támogattak minket, és egyenlítettünk a párharcban – ott voltunk, ahol lenni akartunk. Ebben a klubban mindenkinek büszkének kell lennie erre a mezre és erre a korszakra. A szünetben világos elképzelésünk volt arról, hogyan folytassuk, hogy ugyanazon a szinten játsszunk tovább. Tisztában voltunk vele, hogy a nagy pressingnek megvan a kockázata, de így kellett játszanunk. Nem tudtuk magasan tartani az intenzitást, de emelt fővel búcsúzunk.”

Unai Emery megvilágította, milyen nehézségek vezettek ahhoz, hogy csapata visszaesett a szünet után.

A mérkőzés elején a legoptimistább forgatókönyvünk valósult meg, amiről beszéltünk és amit terveztünk, de még így is többre volt szükségünk, valóban tökéletes játékra, különösen védekezésben. Az első félidőben kivételesen jók voltunk, reményt adott nekünk a folytatásra. A szünetben tudtuk, hogy Gerard Moreno küszködik, érzi a sérülését, de szerettük volna olyan sokáig a pályán tudni, ameddig csak lehetséges. Sajnos nem nagyon tudott sprintelni, mi is vesztettünk kicsit az erőnkből. Többet kellett birtokolnunk a labdát, de a második félidőben nem volt elég kapacitásunk arra, hogy felvegyük a versenyt az igazán lenyűgöző Liverpoollal. Még arról is beszéltünk, mit kell tennünk akkor, ha visszajönnek kettő–kettőre. De Danjuma, majd később Gerard nélkül túlságosan visszaestünk. Nem tudtunk visszavágni. Bár nem tudtuk megtenni az utolsó lépést a döntőig, ezen az úton kell továbbhaladnunk.”

A mérkőzés videós összefoglalóját megtekintheti ide kattintva!

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
VILLARREAL (spanyol)–LIVERPOOL (angol) 2–3 (2–0)
Villarreal,Estadio de la Cerámica, 21 872 néző. Vezette: Makkelie (holland)
VILLARREAL: Rulli – Foyth, Albiol (Aurier, 78.), Pau Torres, Estupinán (Trigueros, 78.) – Lo Celso, Parejo, Capoue, Coquelin (Pedraza, 68.) – Gerard Moreno (Chukwueze, 68.), Dia (Alcácer, 78.). Vezetőedző: Unai Emery
LIVERPOOL: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson (Cimikasz, 79.) – N. Keita (Henderson, 79.), Fabinho (Milner, 83.), Thiago Alcantara (C. Jones, 79.) – Szalah, Mané, Diogo Jota (Luis Díaz, a szünetben). Menedzser: Jürgen Klopp
Gólszerző:
Dia (3.), Coquelin (41.), ill. Fabinho (62.), Luis Díaz (67.), Mané (74.)
Továbbjutott: a Liverpool, 5–2-es összesítéssel, kettős győzelemmel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik