BL: Bajnokok Ligája-szintű játékvezető ilyen döntést nem hoz – Hummels

Vágólapra másolva!
2021.11.04. 11:36
null
Mats Hummels vitatkozik Michael Oliver játékvezetővel (Fotók: AFP)
Amszterdamban a továbbjutás kivívása ellenére kritikus hangokat lehetett hallani a Dortmund idegenbeli legyőzése után, a Signal Iduna Parkban pedig Hummels kiállítása miatt méltatlankodott edző és játékos egyaránt. A Sportingnál a kiütéses győzelem után sem engedi Rúben Amorim elszállni a játékosait, a Besiktas trénere pedig tűkön ülve várja vissza sérült kulcsjátékosait. Íme, a legfontosabb nyilatkozatok a Bajnokok Ligája C-csoportjából, a 4. forduló mérkőzéseivel kapcsolatban.


DORTMUND–AJAX 1–3

„Összességében csak a vereség módja idegesít”értékelt a Dortmund edzője, Marco Rose a lefújást követően. – Amíg egyenlő számban voltunk a pályán, jó mérkőzést játszottunk. Az első huszonöt percben az Ajax nem igazán volt meccsben, több helyzetünk is volt. Azonban több mint hatvan percet emberhátrányban játszani egy ilyen ellenfél ellen, a Bajnokok Ligájában borzasztóan nehéz. Ennek ellenére sokáig kiemelkedően teljesítettünk. A srácok mindent beleadtak. A mérkőzés a számok alapján kiegyenlített volt.”

A német tréner nem rejtette véka alá a véleményét Mats Hummels kiállításáról sem, és erősen kritizálta a szerinte túlzó játékvezetői döntést.

„Egy nagyon tapasztalt játékvezető vezette a meccset. De ha hibázik, lehetőség van arra, hogy a kezdeti következtetését a VAR-szobából, a kényelmes melegben ülő kollégák ellenőrizzék. Ha ezt tényleg megtették, és ezek után úgy döntöttek, hogy az adott körülményekhez képest indokolt volt a piros lap, akkor sajnálom, de valami nagyon nem stimmel a futballban. Számunkra ez a lehető legsúlyosabb ítélet volt. Ennek ellenére megszereztük a vezetést, és harcoltunk, hogy megtartsuk az egy-nullás eredményt. A második félidő elején kevés lehetőséget engedtünk nekik, viszont két beadásnál nem védekeztünk jól, és emiatt elveszítettük a meccset."

„A VAR-szobában elszívtak egy spanglit”
A korábbi válogatott labdarúgó, Lukas Podolski drogfogyasztással „vádolta meg” a VAR-szobában ülőket a közösségi médiában, emellett kijelentette, nem szabadott volna Hummelsnek piros lapot adni.
„A VAR-szobában elszívtak egy spanglit”–jelentette ki a Twitteren.

Az első félidő derekán Antony buktatásáért piros lapot kapó Mats Hummels is feldúltan nyilatkozott a DAZN–nak a mérkőzést követően.

„Visszanézve a felvételeket az öltözőben, elképzelésem sincs, hogy lehetett erre pirosat adni. Nem értem, hogy egy látszólag Bajnokok Ligája-szintű játékvezető hogy hozhat ilyen katasztrofális ítéletet. Abszurd döntés volt, amely az egész meccset eldöntötte és ezt ő (Michael Oliver játékvezető – a szerk.) is tudja”– fogalmazott a rutinos hátvéd, aki a kiállítást kiváltó szabálytalanságot elszenvedő Antony viselkedését is erősen kritizálta.

„Az ellenfelem színészkedése rendkívül sportszerűtlen volt. Elesett, felnézett egy pillanatra, majd gurult még hármat. Aztán még oda is jött hozzám, hogy azt mondja, nem volt piros. Ő nagyszerű futballista, de meg kell tanulnia, hogy viselkedik egy igazi sportember, mert ezáltal is jobb játékos lehet!”

Erik ten Hag
Erik ten Hag

 

Bár az Ajax két fordulóval a csoportkör vége előtt már kivívta a helyét a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között, az amszterdamiak mestere, Erik ten Hag mégis önmérséklő hangot ütött meg a mérkőzést követően.

„Ha messzire akarunk jutni csapatként, kritikusnak kell lennünk magunkkal szemben – kezdte az RTL7-nek adott interjúját.

„Az első félidőben több nagy hibát is elkövettünk, engedve az ellenfelünknek, hogy a legfőbb erősségével, a kontratámadásokkal veszélyeztessen. Türelmetlenek voltunk, sok labdát szórtunk el, aminek az eredményeként azonnal futhattunk hátra védekezni.”

Természetesen Ten Hag is kitért Hummels kiállítására, melyet egy kalap alá vont a Nusszair Mazraui ellen a Dortmund javára befújt büntetővel.

„Mind a kettő kellemetlen szituáció. Hummels vállalta a kockázatot, de megértem, ha csalódott. A labdarúgásban előfordulnak ilyen dolgok, néha bejön, néha nem.”

Megszólalt az Ajax gólzsákja, a BL-sorozatban már a hetedik találatát szerző Sébastien Haller is.

„Tíz emberrel játszottak, így türelmesnek kellett lennünk, és csendben várni, hogy kinyíljanak. Főleg azért, mert tudtuk, milyen jól építkezünk hátulról. Természetesen belefáradtak a nyomásba, ez volt a kulcs. Nem rohanni, nem hagyni őket kontrázni.”

„Ez egy nagyszerű sorozat – mondta a kiemelkedő formáját méltató újságíróknak Haller, akinél csak Lewandowski szerzett több gólt a Bajnokok Ligája idei csoportmeccsein – De nem rúghatnék ennyi gólt a csapattársak nélkül, akik renegteg lehetőséget teremtenek nekem a gólszerzésre. Boldog vagyok és elégedett a teljesítményemmel. Leírhatatlan érzés ezeket az élményeket megosztani a szurkolókkal, ezekért a pillanatokért érdemes focizni.”

SPORTING–BESIKTAS 4–0

Sergen Yalcin
Sergen Yalcin

Sergen Yalcin, a Besiktas trénere szerint a sérülések súlyos mentális terhet jelentenek csapata számára. A törökök vezetőedzője szerint a harcképtelen játékosok hiányában nem tudják kontroll alatt tartani a meccseket, és ez nem volt másként a Sporting ellen sem.

„Az első fél órában elég jól tartottuk magunkat ellenfelünkkel szemben. A megkérdőjelezhető tizenegyes után azonban szétestünk, és hagytuk, hogy a végéig átvegye az irányítást a Sporting. A sérülések negatívan érintették a csapatot, ami az önbizalom, a következetesség és a szervezettség hiányához vezetett a pályán. Éppen ezért jelenleg nem tudjuk kontrollálni a meccseinket. Reméljük hamarosan visszanyerjük teljes erőnlétünket.”

„Szerencsére a játékosaim megkönnyítették a saját dolgukat. Gyorsan meglőttük az első gólt, és a szünetben már három-nullára vezettünkösszegezte röviden a látottakat a Sporting mestere, Rúben Amorim, aki mindezek mellett óva intette játékosait az elbizakodottságtól.

„Igaz, hogy jó periódusban vagyunk, ugyanakkor voltak már olyan meccseink ebben az idényben, amikor sokkal több gólt lőhettünk volna. Két lábbal kell a földön járunk. Szeretném, ha minden meccsre úgy futnának ki a játékosaim, hogy nem veszik félvállról a feladatukat. Ez is csak egy találkozó volt a sok közül, dolgoznunk kell tovább” – fogalmazott Amorim, aki kitért a Dortmund elleni, a továbbjutás szempontjából sorsdöntő mérkőzésre is.

„Azt gondolom, nincs favoritja a meccsnek. Mellettük szól, hogy nagyon tapasztaltak az európai kupaporondon. Egy, a maihoz képest más találkozót játszunk majd, várhatóan kevesebb területünk és lehetőségünk lesz.”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ

C-CSOPORT

Sporting CP (portugál)–Besiktas (török) 4–0 (Pedro Goncalves 31., 38. – az elsőt 11-esből, Paulinho 41., Sarabia 56.)
Kiállítva: Souza (90., Besiktas)
Borussia Dortmund (német)–Ajax (holland) 1–3 (Reus 37. – 11-esből, ill. Tadics 72., Haller 83., Klaassen 90+3.)
Kiállítva: Hummels (29., Borussia Dortmund)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ajax 4 4
14– 2 +12 12
2. Borussia Dortmund 4 2 2 4– 8 –4 6
3. Sporting CP 4 2 2 9– 7 +2 6
4. Besiktas44 2–12–10 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik