BL, C-csoport: Haller ismét lecsapott, a Dortmund bánta

Vágólapra másolva!
2021.11.03. 22:57
null
Mats Hummels ezért a becsúszásért kapott azonnali piros lapot – videózás után (Fotó: AFP)
Az Ajax 3–1-re legyőzte idegenben a Borussia Dortmundot, míg a Sporting CP 4–0-ra kiütötte a Besiktast szerdán a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában, a C-csoportban. Az amszterdamiak ezzel a sikerrel máris biztosították helyüket a legjobb 16 között.

Borussia Dortmund–Ajax 1–3

A dortmundiak megsemmisítő, négygólos vereséget szenvedtek az előző körben Amszterdamban, s most igyekeztek javítani, de a csapat legnagyobb sztárja, Erling Haaland sérülés miatt nem lehetett ott a keretben. Nagy iramban indult a meccs, mindkét csapat kidolgozott jó pár helyzetet, majd 29. percben kiállították a hazaiak védőjét, Mats Hummelst egy durva, de igencsak véleményes belépő miatt.

A Dortmund ennek ellenére is vezetést tudott szerezni, miután a 37. percben büntetőhöz jutott, Marco Reus pedig értékesítette is azt. Az Ajax emberelőnyben és gólhátrányban sem tudott egyértelmű fölényt kialakítani, az egyenlítés csak a 72. percben,Dusan Tadics találatával jött össze neki.

Ezt követően azonban az amszterdamiak egyre magabiztosabban használták ki a fáradó hazaiak hibáit, s előbb az idénybeli hetedikBL-gólját szerző Sébastien Haller talált be, majd – már a ráadás pillanataiban –Davy Klaassen volt eredményes. Az Ajax 12 pontos, továbbra is hibátlan, és már bejutott a nyolcaddöntőbe.


Sporting CP–Besiktas 4–0

Nem volt kérdés. Törökországban simán, 4–1-re nyert a Sporting az előző körben, s ezúttal is sokkal meggyőzőbb játékot mutatott, mint a Besiktas. A hazaiak sztárja, a 23 esztendős Pedro Goncalves a 31. percben büntetőből talált be, majd hét perccel később nagyszerű támadás végén növelte az előnyt.

A két gólt szerző Pedro Goncalves (Fotó: AFP)
A két gólt szerző Pedro Goncalves (Fotó: AFP)


A szünet előtt még Paulinho is szerzett egy gólt: nagyjából 24 méterről lőtte ki az alsó sarkot. A második játékrész elején a PSG kölcsönjátékosa, Pablo Sarabiazörgette meg a törökök hálóját, a 4–0-s állás a hajrában nem változott. A portugálok pontszámban utolérték a Dortmundot, s harcban vannak a továbbjutásért.

Paulinho bombagólja

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ

C-CSOPORT

Sporting CP (portugál)–Besiktas (török) 4–0 (Pedro Goncalves 31., 38. – az elsőt 11-esből, Paulinho 41., Sarabia 56.)
Kiállítva: Souza (90., Besiktas)
Borussia Dortmund (német)–Ajax (holland) 1–3 (Reus 37. – 11-esből, ill. Tadics 72., Haller 83., Klaassen 90+3.)
Kiállítva: Hummels (29., Borussia Dortmund)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ajax 4 4
14–2 +12 12
2. Borussia Dortmund 4 2 2 4–8 –4 6
3. Sporting CP 4 2 2 9–7 +2 6
4. Besiktas442–12–100
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik