nemzetisport.hu
2013.08.16 16:50 Frissítve: 2014.12.03 01:37

BL: a CAS elutasította a Metaliszt fellebbezését, Szalaiék a PAOK-kal játszanak

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította az ukrán Metaliszt Harkiv fellebbezését, azaz a Szalai Ádámot foglalkoztató Schalke a görög PAOK-kal csap össze a jövő heti Bajnokok Ligája-selejtezőben.

 

Mint ismert, az UEFA kizárta a Bajnokok Ligájából az ukrán Metaliszt Harkivot, amelynek sportigazgatója öt évvel ezelőtt fogadási csalási ügybe keveredett. Az ukrán klub a Szalai Ádámot foglalkoztató Schalke ellenfele lett volna a selejtező utolsó körében.

Ezután az UEFA rendkívüli bizottsága (amelynek tagjai a végrehajtó bizottságból kerülnek ki) szerdán összeült, és megvitatta a Metaliszt Harkiv ügyét. A testület úgy döntött, hogy a kizárt ukrán csapat helyett a PAOK lesz a Schalke ellenfele a BL-selejtező rájátszásában.

A Metaliszt „természetesen” ezután a CAS-hoz fordult jogorvoslatért, de a nemzetközi Sportdöntőbíróság pénteki döntése értelmében az ukrán csapat nem folytathatja szereplését a BL-ben. Azaz a Schalke a PAOK-kal játszik a főtáblára kerülésért.

A szaloniki klub helyét az Európa-liga-selejtező negyedik fordulójában pedig senki nem veszi át, hanem az izraeli Maccabi Tel-Aviv – amely korábban a Győr ETO-t búcsúztatta, és Paulo Sousa a vezetőedzője – párharc nélkül kerül a második számú kupasorozat főtáblájára.

 

2023.01.19 23:31:04

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az európai fluktuációra jellemző, hogy az akkor a csoportkörben szereplő 16 együttes közül ma csak négy (Buducsnoszt Podgorica, Krim Ljubljana, illetve a két magyar csapat, a Győr, valamint a 2000-ben Herz-FTC néven szereplő Ferencváros) tagja a 2022-2023-as BL elitmezőnyének. Aligha véletlen, hogy a Bajnokok Ligája győzelmi örökrangsorának első három helyén is az ezen négyesből kikerülők osztoznak.

2022.11.09 00:24:33

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sikertelenség esetén a kedvenceket mindenféle úton-módon felmenteni kész praktikák között a különböző sorsolások tisztaságának megkérdőjelezése is felvetődött már, főleg, ha a hasonló szóbeszédeket hivatalos személyek is hevítették.

2022.11.07 21:24:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Münchenben sem gyújtanak örömtüzeket...

 

2022.11.07 10:05:40

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig a Manchester Cityvel küzd meg.