BL: „Inkább sértegessenek, mint hogy megint zúduljon a vizelet”

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.10.25. 12:51
null
Mi folyik itt, uraim? – Maurizio Sarri a tavaly novemberi rotterdami mérkőzésen (Fotó: Getty Images)
Az utóbbi években a Feyenoord római csapatok elleni párharcait szurkolói rendbontások kísérték, ennek fényében a holland labdarúgóklub többek között arra készül, hogy a Lazio elleni szerda esti rotterdami Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen védőhálót feszít ki az olasz csapat kispadja mögé.

 

„Vizelettel teli csomagok záporoztak ránk. Ezeknél a Feyenoord-drukkereknél rosszabbakat korábban még nem láttam” – panaszkodott a két csapatnak a legutóbbi Európa-liga-idény csoportkörében lejátszott rotterdami mérkőzése után Maurizio Sarri, a Lazio vezetőedzője, és szavait aligha feledték a holland csapat mostanság amúgy is aktív ultrái.

A Corriere dello Sport úgy értesült, hogy megelőzendő a hasonló inzultusokat, a Lazio kispadja mögött-fölött védőháló feszül majd a De Kuip Stadionban, hogy semmivel se találhassák el az olasz stáb tagjait.

A kérdésre, mit szólna hozzá, ha őt sértő drapériákat látna a stadionban, Sarri így reagált:

„Inkább sértegessenek, mint hogy megint zúduljon a vizelet. Nincs kétségem afelől, hogy félelmetes lesz a légkör, és ha ezt nem tudjuk kezelni, bajban leszünk. A Feyenoord egyébként remek csapat, ezt az európai porondon is folyamatosan bizonyítja, az Atlético ellen sem érdemelt vereséget.”

A rotterdami mérkőzésen hivatalosan nem lehetnek Lazio-drukkerek, a holland rendőrség a kiemelt biztonsági kockázat miatt megtiltotta az utazásukat (a legutóbbi idényben, a Roma–Feyenoord El-negyeddöntőben ez visszafelé is így zajlott).

„Az efféle kollektív büntetéseknek nem sok értelmét látom – véleményezte a tiltást Sarri. – Miért fizetik a rendőrséget, ha nem végzi el a munkáját? Itt egyéni felelősségekről van szó; ha valaki szabályt sért, ki kell emelni, kitiltani öt évre a stadionból, és ennyi. De teljes családokat eltiltani az utazástól, ilyesmit nem szabadna tenni.”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
E-CSOPORT

18.45: Feyenoord (holland)–Lazio (olasz) (Tv: Sport2)
21.00: Celtic (skót)–Atlético Madrid (spanyol)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Atlético Madrid 2 1 1 4–3 +1 4
2. Lazio 2 1 1 3–2 +1 4
3. Feyenoord 2 1 1 4–3 +1 3
4. Celtic 2 2 1–4 –3 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik