BL: Magabiztos srác vagyok, na de ez…?! – Bellingham

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.09.21. 11:14
null
Jude Bellingham gólöröme az Union ellen (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a Real Madrid a 94. percben szerzett góllal gyűrte le 1–0-ra vendégét, az Union Berlint a labdarúgó Bajnokok Ligája szerda esti csoportmérkőzésén. Jude Bellingham az öt bajnoki gólja után a BL-ben is megszerezte az elsőt madridi színekben – ő lett a meccs embere, és természetesen boldogan értékelt.

 

„Magabiztos srác vagyok, na de ami az eddigieket illeti, különösen a góljaim számát, ilyen bemutatkozásban nem mertem reménykedni – fogalmazott a nyáron szerződtetett Jude Bellingham. – Az, hogy a Real Madridba igazolhattam, messze-messze felülmúlja az álmaimat. Emlékszem, gyerekkorom óta milyen sok Real-meccset néztem a tévében, most meg viselhetem a klub mezét, gólokat rúghatok benne… Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire hálás vagyok a csapattársaimnak és az edzői stábnak, amiért ilyen könnyűvé tették a beilleszkedésemet.”

A 20 éves angol játékos szerint hiába született nagyon későn a gól, a játék képe alapján járt nekik a három pont a szerda esti meccsen.

„Uraltuk a mérkőzést, helyzeteket alakítottunk ki, véleményem szerint megérdemeltük a győzelmet. Remélem, nem ez volt az utolsó gólom a kilencvennegyedik vagy a kilencvenötödik percben, bár azzal nem vitatkozom, hogy szerencsésebb korábban a kapuba találni, elkerülendő a felesleges, egészségkárosító izgalmakat – folytatta Bellingham. – Játszottunk öt bajnoki és egy Bajnokok Ligája-mérkőzést, mindegyiket megnyertük, semmi okunk panaszkodni. Jó úton járunk, elkaptuk a fonalat, de tudjuk, hogy a győzelmeket az idénynek nem csak ebben a szakaszában kell halmozni.”

„Remek képességei vannak, ami nagyon fontos, mint ahogy az is, hogy nem áll hadilábon a szerencsével sem – jellemezte angol játékosát Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője. – A gólja kicsit olyan volt, mint a Getafe elleni, a labda ide-oda pattogott, mielőtt lecsapott rá. Talán talpraesettebb, gyorsabb a többieknél, de az biztos, hogy a képességei messze az átlag fölé emelik.”

Ami a végeredményt illeti, Ancelotti is azon a véleményen van, hogy a győzelem nem csupán a szerencse következménye – csapata megdolgozott érte.

„Bonyolult feladvány volt, az ellenfél nagyon szervezetten futballozott, a szoros védelmi vonalai között nehéz volt szabad területet találni. Jók voltunk letámadásban, labdaszerzésben, és bár korábban is szerezhettünk volna gólt, nagyra tartom, hogy ismét betaláltunk a végjátékban. Egy pillanatig sem engedjük el a győzelembe vetett reményt, ameddig tart a mérkőzés, ennek a klubnak ilyen a szellemisége.”

„Csalódottak vagyunk, amit aligha kell megindokolnom, hiszen egypercnyire voltunk attól, hogy pontot szerezzünk a Real Madrid otthonában – értékelt Urs Fischer, az Union Berlin vezetőedzője. – Összességében persze így is büszke vagyok a csapatomra. A szünet után egy pillanatnyi nyugalmunk sem volt, többször mellénk állt a szerencse, szóval mindent figyelembe véve nem mondható érdemtelennek a Real győzelme.”

Mint ismert, Schäfer András sérült, ezért a berlini csapat be sem nevezte őt a Bajnokok Ligája csoportkörére.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
C-CSOPORT
Real Madrid (spanyol)–Union Berlin (német) 1–0 (0–0)
Madrid,
Santiago Bernabéu, 65 207 néző. Vezette: Eskas (norvég)
Real Madrid:
Kepa – Lucas Vázquez (Kroos, 66.), Rüdiger, Alaba, Nacho (Fran García, 73.) – Modric (Brahim Díaz, 80.), Tchouaméni (Valverde, 66.), Camavinga – Bellingham – Rodrygo, Joselu. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Union Berlin: Rönnow – Doekhi, Bonucci (Jaeckel, 80.), Diogo Leite – Juranovic, Tousart (Kemlein, 83.), Král, Laidouni (Aaronson, 66.), Gosens – Becker (D. Fofana, 80.), Behrens (Volland, 66.). Vezetőedző: Urs Fischer
Gólszerző: Bellingham (90+4.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik