BL: Folyamatosan döntéseket hozni, ennek súlya van – Lőw Zsolt

Vágólapra másolva!
2023.09.21. 09:29
null
Lőw Zsolt nagy feladatot kapott a BL szerdai játéknapján, és megbirkózott a nyomással (Fotó: AFP)
Lőw Zsolt szerint hosszú évek kitartó munkájának és némi szerencsének is köszönhető, hogy szerdán este a német bajnok Bayern München labdarúgócsapatát irányította a Manchester United elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen, amelyet a házigazda bajor együttes 4–3-ra megnyert.

A 44 éves magyar szakember Thomas Tuchel vezetőedző eltiltása miatt „meccselt” a BL-csoportkör 1. fordulójában.

„Kicsit feszülten, sok hibával kezdtük a mérkőzést, de húsz perc után megnyugodtunk, folyamatosan fejlődtünk és a második félidő már abszolút a miénk volt. Még mindig vannak hullámvölgyek a játékunkban, nem tudunk kilencven percen keresztül jól teljesíteni, ezek egyre kisebb szakaszok, de ilyenkor van, hogy góllal büntet az ellenfél” – értékelt Münchenben Lőw Zsolt az M4 Sport helyszíni stábjának.

A magyar tréner elmondta, kívülről ugyan „édes tehernek” tűnhet egy ekkora klubnál dolgozni, amikor az ember a saját bőrén érzi, hogy itt bizony minden mérkőzésen a győzelmet és a jó teljesítményt várják el, akkor az hatalmas nyomást jelent.

„Persze, aki ezen a szinten vállal munkát, annak együtt kell tudni élni ezzel” – fűzte hozzá Lőw Zsolt, aki a Paris Saint-Germainnel a fináléig menetelt, a Chelsea-vel pedig elnyerte a trófeát Tuchel segítőjeként a BL-ben, ahol véleménye szerint nagyon fontos a jó rajt.

A magyar tréner megjegyezte, hazudna ha azt mondaná, ez is csak egy meccs volt a sok közül.

„Hosszú évek kitartó munkája van emögött, lassan tizenkét éve vagyok az edzői pályán, az a rengeteg tapasztalat, amit gyűjtöttem, ilyen szituációban jól hasznosítható. Ott állni az oldalvonal szélén, beszélni az öltözőben, folyamatosan döntéseket hozni, ennek súlya van – mondta Lőw Zsolt, aki edzői karrierjével kapcsolatban megjegyezte, az osztrák harmadosztályból indulva rengeteg munkával és alázattal, és természetesen egy csipetnyi szerencsével érte el azt, ahol most tart. – Keményen megdolgoztam azért, hogy én állhattam az oldalvonal mellett.”

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
BAYERN MÜNCHEN (német)–MANCHESTER UNITED (angol) 4–3 (2–0)

München, Allianz Aréna, 75 000 néző. Vezette: Nyberg (svéd)
BAYERN:
Ulreich – Laimer, Upamecano, Kim Min Dzse, A. Davies – Kimmich, Goretzka – L. Sané (M. Tel, 87.), Musiala (Choupo-Moting, 75.), Gnabry (Coman, 63.) – Kane (Th. Müller, 87.).Másodedző:Lőw Zsolt
MAN. UNITED:
A. Onana – Dalot, Lindelöf, Lisandro Martínez, Reguilón – Casemiro, Eriksen (McTominay, 69.) – Pellistri (Garnacho, 81.), Bruno Fernandes, Rashford – Höjlund (Martial, 81.).Vezetőedző:Erik ten Hag
Gólszerző:
L. Sané (28.), Gnabry (32.), Kane (53. – 11-esből), M. Tel (92.), ill. Höjlund (49.), Casemiro (88., 90+5.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik