A Bayern simán nyert az összes helyzetét elpuskázó Fiorentina ellen

Vágólapra másolva!
2008.10.21. 22:46
Az F-csoport rangadóján a Bayern München Klose, Schweinsteiger és Zé Roberto góljaival 3–0-ra megverte a mezőnyben teljesen egyenrangú, de a kapu előtt pontatlan Fiorentinát a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában. A kvartett másik mérkőzésén a Lyon fordulatos csatában 5–3-ra győzött a Steaua Bucuresti otthonában.
Klose (fehérben) rúgta a Bayern első gólját
Fotó: Reuters
Klose (fehérben) rúgta a Bayern első gólját
Klose (fehérben) rúgta a Bayern első gólját
Fotó: Reuters
Klose (fehérben) rúgta a Bayern első gólját

BAYERN MÜNCHEN–FIORENTINA

Mint arra számítani lehetett, kisebb sérülése ellenére Luca Toni végül vállalta a játékot volt csapata ellen, és az olasz csatárnak nagy szerepe volt benne, hogy a Bayern München már a 4. percben megszerezte a vezetést. Toni Alessandro Gamberinit megelőzve csúsztatott meg egy előre ívelt labdát, amivel a leshatáron (vagy inkább azon túl) kilépő Miroslav Klose indulhatott meg a kapu felé. A német válogatott csatára Juan Vargas szorításában betört a tizenhatosra, majd a tehetetlen Sebastien Frey mellett a bal alsó sarokba gurított. 1–0.

A kezdeti Bayern-fölény után magára talált a Fiorentina, és többször is egyenlíthetett volna. Előbb egy szöglet után – melyre Michael Rensing nagyon rosszul jött ki – került Riccardo Montolivo tiszta lövőhelyzetbe, de egy Bayern-védőről kapu mellé pattant a labda.

Néhány perccel később Felipe Melo indult meg egy felívelést követően, túljutott az összes védőn, de ziccerben leadott lövésébe Rensing még bele tudott érni, így javította előbbi hibáját.

Az egyenlítés tehát elmaradt, jött helyette egy újabb müncheni gól. Franck Ribéry passzolt középre balról, Juan Vargas, a Fiorentina perui balhátvédje nem tudott felszabadítani, így Bastian Schweinsteigerhez került a labda, aki miután el lövőcsellel átverte Vargast, 15 méterről félmagasan a kapu jobb oldalába lőtt. 2–0.

Ezt követően a Fiorentina vette át a játék irányítását, és egyre-másra kezdte kialakítani a helyzeteket, amiket viszont képtelen volt kihasználni. Szinte teljesen körbe lövöldözték Mutuék a bajorok kapuját – Alberto Gilardino még egy kapufát is fejelt –, de a gól csak nem jött össze nekik.

A Bayern ezzel szemben az első félidő hosszabbításában újra a hálóba talált Toni révén, de a gólpasszt adó Klose az asszisztens téves ítélete szerint lesen tartózkodott, így a játékvezető nem adta meg a gólt.

A második félidőben tovább folytatta a helyzetek elpuskázását a Fiorentina, Mutu, Gilardino és a csereként beállt Jovetics is rendre eredménytelenül próbálkozott a müncheni kapu előtt.

A másik oldalon Frey gondoskodott róla, hogy ne kerüljön háromgólos hátrányba a toszkán csapat, előbb Martin Demichelis fejesét védte óriási reflexszel, majd Klose ziccerénél avatkozott közbe bravúrral.

A 89. percben aztán Zé Roberto döntötte el a mérkőzést. A brazil középpályás egy szép cselt követően lőtte ki a jobb felső sarkot. 3–0.

A Fiorentina tehát hiába alakított ki legalább annyi, vagy még kicsivel több helyzetet is, mint a Bayern, végül sima vereséget szenvedett.

STEAUA BUCURESTI–LYON

Alaposan bekezdett a Steaua, hiszen már a 11. percben 2–0-ra vezetett. A 8. percben George Ogararu beadása után fejelt a brazil Arthuro szép gólt, majd három perccel később egy szögletet követően kötött ki a labda a franciák kapujának jobb alsó sarkában Dorin Goian fejese után.

Nem roppant azonban össze a Lyon, amely egy gyönyörű góllal szépített a 23. percben. Fabio Grosso ívelt át a bal oldalról, Kader Keita pedig kapásból vágta a léc alá a labdát. Szépségdíjas gól volt. A 33. percben az egyenlítés is összejött a vendégeknek, hála Benzemának, aki fejjel vette be a románok kapuját.

A szünetre mégis hazai vezetéssel vonulhattak a csapatok, mivel egy szögletet követően ismét fejjel mattolták Hugo Llorist, konkrétan Ovidiu Petre.

A második félidőben a Lyon uralta a játékot, és a 69. percben másodszor is egyenlített. Jérémy Toulalan passzát követően Fredhez került a labda, a brazil csatár pedig nemes egyszerűséggel kilőtte a bal felső sarkot.

Két perccel később pedig már a vendégek vezettek, miután Karim Benzema gyönyörű mozdulattal pörgetett bele a labdába Juninho szabadrúgása után.

A hosszabbításban Fred lőtt még egy gólt, bebiztosítva ezzel a Lyon győzelmét.


BAJNOKOK LIGÁJA


Helyszín: München, Allianz Arena
Nézőszám: 69000
Játékvezető: Olegário Benquerença (portugál)
Asszisztensek: José Cardinal, Joao Ferreira (portugálok)

A KEZDŐCSAPATOK
BAYERN MÜNCHEN FIORENTINA
1 Rensing 1 Frey
23 Oddo 14 Zauri
3 Lúcio 5 Gamberini
6 Demichelis 3 Dainelli
21 Lahm 6 Vargas
31 Schweinsteiger 22 Kuzmanovics
17 Van Bommel 88 Felipe Melo
15 Zé Roberto 18 Montolivo
7 Ribéry 24 Santana
18 Klose 11 Gilardino
9 Toni 10 Mutu
Vezetőedző: Vezetőedző:
Jürgen Klinsmann Cesare Prandelli

Gólszerzők: Klose (4.), Schweinsteiger (25)., Zé Roberto (89.)
Csere: Lahm helyett Lell (a szünetben), Toni h. Podolski (57.), Schweinsteiger h. Borowski (65.), ill Santana h. Jovetics (65.), Vargas h. Gobbi (74.)
Sárga lap: Oddo (59.), Ribéry (83.), ill. Kuzmanovics (29.), Dainelli (64.), Gobbi (79.)

BAJNOKOK LIGÁJA


Helyszín: Bukarest, Steaua Stadium
Nézőszám: 18000
Játékvezető: Grzegorz Gilewski (lengyel)
Asszisztensek: Maciej Wierzbowski, Rafal Rostkowski (lengyelek)

A KEZDŐCSAPATOK
STEAUA BUCURESTI LYON
1 Zapata 1 Lloris
2 Ogararu 20 Réveillere
18 Marin 3 Cris
3 Goian 4 Boumsong
8 Petre 11 Grosso
20 Lovin 17 Makoun
6 Radoi 28 Toulalan
16 Nicolita 8 Juninho Pernambucano
11 Arthuro 7 Éderson
10 Moreno 23 Keita
9 Semedo 10 Benzema
Vezetőedző: Marius Lăcătuş Vezetőedző: Claude Puel

Gólszerzők: Arthuro (8.), Goian (11.), Petre (45.), ill. Keita (23.), Benzema (31.), Fred (69., 92), Benzema (71.)
Csere: Petre h. Ghionea (57.), Semedo h. Juan Toja (65.), Lovin h. Kapetanos (81.), ill. Keita h. Fred (67.), Benzema h. Mounier (81.), Juninho h. Källström (87.)
Sárga lap: Nicolita (19.), ill. Toulalan (28.)

A CSOPORT ÁLLÁSA

1. Bayern München 3 2 1 0 5–1 +4 7
2. Lyon 3 1 2 0 8–6 +2 5
3. Fiorentina 3 0 2 1 2–5 –3 2
4. Steaua Bucuresti 3 0 1 2 3–6 –3 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik