Két gólt fejelt a Bayern, mégis csak 1–1-re végzett a Lyonnal

Vágólapra másolva!
2008.09.30. 22:52
Két döntetlen született a Bajnokok Ligája F-csoportjának 2. fordulójában. A Bayern München hazai pályán játszott 1–1-et a Lyonnal (a franciák Martin Demichelis öngóljával szereztek vezetést az első félidőben, a bajorok a második félidőben egyenlítettek Zé Roberto fejesével), míg a Fiorentina és a Steaua Bucuresti meccsén nem esett gól Firenzében. Két forduló után így a Bayern München négy ponttal vezeti a csoportot.
Luca Toni (fehérben) hiába erőlködött, ezúttal nem talált be
Fotó: Reuters
Luca Toni (fehérben) hiába erőlködött, ezúttal nem talált be
Luca Toni (fehérben) hiába erőlködött, ezúttal nem talált be
Fotó: Reuters
Luca Toni (fehérben) hiába erőlködött, ezúttal nem talált be

BAYERN MÜNCHEN–LYON
Nem sok hiányzott hozzá, hogy a Lyon hamar lehűtse a hazai kedélyeket, de a 4. percben John Mensah pár centivel lemaradt Juninho középre lőtt szabadrúgásáról.

A folytatásban enyhe fölénybe kerültek a bajorok, akik közül Philipp Lahm volt a legaktívabb. A 23. percben is a német válogatott hátvéd villant meg és hozta helyzetbe Franck Ribéryt, de a francia lövését honfitársa, Hugo Lloris szépen védte.

Két perccel később már megzördült a háló, de nem a Bayern, hanem a Lyon szerezte meg a vezetést. A kaputól mintegy negyven méterre jutott szabadrúgáshoz a francia csapat, és szokás szerint a brazil Juninho állt a labda mögé. Előre ívelt labdáját Martin Demichelis a tizenhatos vonaláról csúsztatta saját kapujába. Öngól. 0–1.

Luca Toni kétszer is helyzetbe került ezután, de egyik lehetőségével sem tudott élni, így a szünetre a vendégek vezetésével vonultak be a csapatok.

A második félidőt nagy lendülettel kezdték a müncheniek, aminek hamar meg is lett az eredménye. Massimo Oddo játszott a jobb oldalon feltűnő Miroslav Kloséhoz, aki tökéletesen adott be, Zé Roberto szép fejesét pedig nem tudta hárítani Lloris, hiába nyújtózott. 1–1.

Nem sokkal ezt követően majdnem visszavette a vezetést a Lyon, de Fred nem tudta már kapura irányítani a labdát Ederson beadása után.

A 64. percben Ribéry ijesztett rá a lyoniakra, de csak az oldalhálót találta el, a 83. percben pedig Benzema került helyzetbe, ám a visszafutó Breno tisztázni tudott.

A végén még Toni előtt adódott lehetőség, hogy megszerezze a győztes gólt, de egy védőről szögletre pattant a labda, így maradt az 1–1, amivel mindenképpen a Lyon lehet elégedettebb.


FIORENTINA–STEAUA BUCURESTI
A csoport másik mérkőzésén a Fiorentina irányította inkább a játékot az első játékrészben, melyben a hazaiak háromszor annyi lövéssel próbálkoztak, mint a Steaua játékosai, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, így nem volt meglepetés a gólnélküli félidei állás.

A fordulás után sem szögezte oda kapuja elé a románokat a Fiorentina, a vezetés megszerzéséhez Adrian Mutu 24 méteres szabadrúgásánál jártak a legközelebb a lilák, akiknek pedig ezt a találkozót mindenképpen illett volna megnyerniük.

A 76. percben ismét Mutu veszélyeztetett, de fejese az oldalhálóban kötött ki. Két minutummal később viszont Sebastien Freynek kellett bemutatnia bravúrt Antonio Semedo próbálkozásánál.

A végén hiába állt be a Fiorentinába Giampaolo Pazzini, vele sem sikerült gólt lőnie a Fiorentinának, így a firenzei nézők csalódottan mehettek haza a mérkőzés után.

BAJNOKOK LIGÁJA


Helyszín: Allianz Arena
Nézőszám: 66000
Játékvezető: Kirosz Vasszarasz
Asszisztensek: Dimitrisz Bozatzidisz, Dimitrisz Szaraidarisz (görögök)

A KEZDŐCSAPATOK
BAYERN MÜNCHEN LYON
Rensing Lloris
Oddo Réveillere
Lúcio Cris
Demichelis Bodmer
Lahm Mensah
Schweinsteiger Toulalan
Breno Makoun
Zé Roberto Juninho Pernambucano
Ribéry Govou
Klose Fred
Toni Benzema
Vezetőedző: Vezetőedző:
Jürgen Klinsmann Claude Puel

Gólszerző: Zé Roberto (52.), ill. Demichelis (25. – öngól)
Csere: Ribéry h. Borowski (82.), ill. Govou h. Ederson (36.), Fred h. Mounier (75.), Juninho h. Boumsong (87.)
Sárga lap: Demichelis (49.), Klose (59.), ill. Mensah (21.), Juninho (59.), Makoun (61.), Cris (77.)

BAJNOKOK LIGÁJA


Helyszín: Stadio Artemio Franchi
Nézőszám: 40000
Játékvezető: Michael Riley (angol)
Asszisztensek: Darren Cann (angol), Michael Mullarkey (angol)

A KEZDŐCSAPATOK
FIORENTINA STEAUA BUCURESTI
Frey Zapata
Jörgensen Ogararu
Dainelli Goian
Gamberini Ghionea
Vargas P. Marin
Montolivo Semedo
Felipe Melo Lovin
Almirón Radoi
Mutu Nicolita
Gilardino Moreno
Santana Stancu
Vezetőedző: Vezetőedző:
Cesare Prandelli Marius Lacatus

Csere: Jörgensen helyett Zauri (a szünetben), Almirón h. Kuzmanovics (74.), Montolivo h. Pazzini (81.), ill. Stancu h. Székely (77.), Moreno h. Tiago Gomes (87.), Semedo h. Kapetanos (93.)
Sárga lap: Marin (28.), Stancu (70.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Bayern München 2 1 1 0 2–1 +1 4
2. Lyon 2 0 2 0 3–3 0 2
3. Fiorentina 2 0 2 0 2–2 0 2
4. Steaua Bucuresti 2 0 1 1 0–1 –1 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik