Megnyugtató előnnyel várják a visszavágót Steven Gerrardék

Vágólapra másolva!
2007.04.03. 22:47
Háromgólos győzelmet aratott a Liverpool a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén Eindhovenben, így nagy lépést tett az elődöntőbe jutás felé. Az első találatot szerző Steven Gerrard 15. gólját jegyezte az elsőszámú európai kupasorozatban, ezzel megelőzte Ian Rusht.
Steven Gerrard (jobbra) nyitotta meg a gólok sorát, ez volt a középpályás 15. BL-találata
Reuters
Steven Gerrard (jobbra) nyitotta meg a gólok sorát, ez volt a középpályás 15. BL-találata
Steven Gerrard (jobbra) nyitotta meg a gólok sorát, ez volt a középpályás 15. BL-találata
Reuters
Steven Gerrard (jobbra) nyitotta meg a gólok sorát, ez volt a középpályás 15. BL-találata

BAJNOKOK LIGÁJA,

Helyszín: Eindhoven, Philips-stadion
Nézőszám: 35 000
Játékvezető: Bertrand Layec (francia)
Asszisztensek: Christian Thoison, Eric Dansault (franciák)
PSV LIVERPOOL
1 Gomes 25 Reina
2 Kromkamp 3 Finnan
14 Da Costa 23 Carragher
6 Simons 5 Agger
23 Salcido 6 Riise
11 Méndez 8 Gerrard
7 Väyrynen 20 Mascherano
8 Cocu 14 Xabi Alonso
15 Culina 12 Fabio Aurelio
17 Farfán 18 Kuyt
26 Diego Tardelli 15 Crouch
Vezetőedző: Vezetőedző:
Ronald Koeman Rafael Benitez
Gólszerző(k): Gerrard (27.), Riise (49.), Crouch (62.)
Csere: Farfán h. Szun (46.), Mendez h. Kluivert (51.), Riise h. Zenden (66.), Kromkamp h. Fehér (68.), Fabio Aurelio h. M. Gonzalez (75.), Crouch h. Pennant (85.)
Sárga lap: Mascherano (39.), Kluivert (64.), Fehér (72.), Kuyt (90+2.)

Eindhovenben került sor a PSV-Liverpool párharc első mérkőzésére. Ronald Koeman csapatában a hétvégén megsérült Ibrahim Afellay nem tudta vállalni a mérkőzést, Fehér Csaba pedig a kispadon kezdett.

A Liverpoolnál különösebb meglepetés nem volt az összeállításban, Rafael Benitez Luis Garcián kívül minden alapemberére számíthatott.

Hosszú ideig nem alakítottak ki helyzetet a csapatok, először a Liverpool állt közel a gólszerzéshez: Carragher szépen fejelt a jobb sarok felé, Gomes viszont remek vetődéssel kiütötte a labdát.

A 27. percben már meg is szerezte a vezetést a vendégcsapat, ekkor Finnan robogott el a jobbszélen, beadását Steven Gerrard bólintotta a hálóba. A Liverpool csapatkapitánya 15. gólját szerezte a legrangosabb európai kupában, ezzel a klubtörténet legeredményesebb játékosa lett, megelőzve a legendás Ian Rusht.

Több említésre méltó esemény nem történt a félidőben, előnnyel vonult pihenőre a Liverpool.

A második játékrészt egy hatalmas góllal kezdte a Liverpool, Simons adta el a labdát, Riise pedig 28 méterről a jobb felső sarokba vágta azt. A gól után cserélt Ronald Koeman és a középpályás Mendes helyére egy támadót cserélt be Patrick Kluivert személyében.

A veterán támadó beállítása sem segített, egy újabb remek Finnan-beadás a harmadik liverpooli gólt eredményezte: az ír védő labdáját Crouch szépen bólintotta a felső sarokba, Gomes kapus mozdulni sem tudott. A védők nagyon rosszul helyezkedtek, Crouchnak fel sem kellett ugrania.

A 68. percben Ronald Koeman becserélte Fehér Csabát is, a magyar játékos négy perc múlva egy sárga lappal is feliratkozott a jegyzőkönyvbe.

A PSV-nek momentuma sem volt a második félidőben, a Liverpool végig fölényben volt, és megérdemelten nyerte a mérkőzést. Az idegenbeli háromgólos győzelemmel pedig a továbbjutás kérdése is valószínűleg eldőlt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik