Kiptumot halála előtt ismeretlenek látogatták meg, apja vizsgálatot kér

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.15. 14:18
Apja hatósági vizsgálatot kér Kelvin Kiptum halálának ügyében (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, tragikusan fiatalon, mindössze 24 éves korában elhunyt a kenyaiak világcsúcstartó maratoni futója, Kelvin Kiptum és edzője, a ruandai Gervais Hakizimana. Az atléta édesapja hivatalos vizsgálatot kért, ugyanis állítása szerint a baleset előtti napokban négy ismeretlen férfi érkezett Kiptum házához.

Az Independent írta meg, hogy Kelvin Kiptum édesapja, Samson Cheruiyot hatósági vizsgálatot kért fia és az ő edzője halála ügyében, miután az édesapa arról számolt be, hogy Kiptumot az autóbaleset előtti napokban négy ismeretlen ember látogatta meg házában, s ők később sem azonosították magukat.

Cheruiyot arról is beszélt, fia megígérte, hogy házat épít neki és egy autóval is megajándékozza. Apa és fia egy nappal Kiptum halála előtt beszéltek, és az atléta azt mondta: bízik benne, hogy az áprilisi, rotterdami maratonin áttöri a kétórás határt.

Egyébként az első vizsgálatok alapján a baleset az autót vezető Kiptum hibájából következett be, ugyanis vélhetően nagy sebességgel haladt, amikor elvesztette uralmát a jármű felett és egy fának csapódtak. A balesetben egy harmadik utas, egy Sharon nevű nő súlyos sérüléseket szenvedett, s kórházba szállították, Kiptum és Hakizimana életét viszont már nem tudták megmenteni.

Kiptum tavaly októberben világcsúccsal nyerte meg a chicagói maratonit, a rekordot azonban csak néhány nappal az atléta halála előtt, február 6-án ismerte el hivatalosan a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA).

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik