Chelsea: befagyasztották Abramovics vagyonát, a klub eladása felfüggesztve

Vágólapra másolva!
2022.03.10. 11:30
null
Abramovics vagyonát befagyasztották az Egyesült Királyságban (Fotó: Getty Images, archív)
Mint ismert, a Premier League-ben szereplő, BL-címvédő Chelsea orosz tulajdonosa, Roman Abramovics a múlt héten bejelentette, hogy a kialakult helyzetre tekintettel eladja a klubot. Friss hír azonban, hogy az Egyesült Királyság több másik orosz oligarcha mellett őt is súlyos szankciókkal sújtotta, így az eladási folyamatot felfüggesztették.

Az Egyesült Királyság az országban lévő teljes vagyona befagyasztásával büntette meg Roman Abramovicsot, a Chelsea orosz milliárdos tulajdonosát. Az ok természetesen az orosz-ukrán háború.

A szabályozás kimondja, hogy a londoni futballklub egy speciális licenc alapján továbbra is működtethető, a korábban bejelentett eladási folyamatot azonban egyelőre felfüggesztették.

A Chelsea-t továbbá arról is tájékoztatták, hogy jelenleg csak a bérlettulajdonosok látogathatják a csapat hazai meccseit, további jegyeladásra nincs lehetőség.

„Roman Abramovics egy olyan személlyel áll kapcsolatban, aki szerepet vállal Ukrajna területi integritásának és függetlenségének aláásásában, valamint fenyegetésében – nevezetesen Vlagyimir Putyinnal” – áll a brit kormány szankciót bejelentő dokumentumában.

A szankciók továbbá azt is kimondják, hogy a Chelsea-nek azonnali hatállyal be kell szüntetnie minden bevételi forrást jelentő eladást (pl. mezek forgalmazása), emellett lejáró szerződésű játékosokkal sem köthet új kontraktust.

BŐVEBBEN ITT!

FRISSÍTÉS: brit sajtóértesülések szerint Abramovics abban az esetben mégis eladhatja a klubot, amennyiben bizonyítani tudja, hogy ebből semmilyen anyagi hasznot nem szerezne. Az orosz tulajdonos korábban hivatalos közleményben jelezte, hogy a teljes összeget az ukrajnai károsultaknak ajánlaná fel.



A KLUB KÖZLEMÉNYE

Kora délután a klub hivatalos honlapján megjelent közleményben reagált a kialakult helyzetre, s ebben arról írnak, hogy a klub férfi és női csapata mai bajnoki mérkőzéseit a Norwich, illetve a West Ham ellen biztosan lejátssza, valamint megbeszéléseket kezdeményeznek a brit kormánnyal, a speciális licenc hatályáról. Ezen tárgyalásoknak a célja, hogy a klub a kialakult helyzet ellenére is a lehető legnormálisabban tudjon működni. Továbbá útmutatásokat kérnek majd a kormánytól a mai intézkedéseknek a Chelsea Alapítványra gyakorolt hatásairól.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik