CS. M. 2022.03.10 12:11 Frissítve: 2022.03.10 16:08

Chelsea: a hosszabbításokat és az átigazolásokat is megtiltották a klubnak

Amint arról beszámoltunk, az Egyesült Királyság több másik orosz oligarcha mellett a Premier League-ben szereplő, BL-címvédő Chelsea tulajdonosát, Roman Abramovicsot is súlyos szankciókkal sújtotta, így a korábban bejelentett klubeladási folyamatot felfüggesztették, emellett számos további büntetéssel sújtották az érintetteket.

Bajba kerülhet a Chelsea (Fotó: Getty Images)

A brit kormány friss rendelete kimondja, hogy a londoni futballklub egy speciális licenc alapján továbbra is működtethető, a korábban bejelentett eladási folyamatot azonban egyelőre felfüggesztették, emellett további büntetéseket szabtak ki Abramovicsra, így a klubra:

• A Chelsea-nek azonnali hatállyal be kell szüntetnie a bevételi forrást jelentő termékek árusítását, mint például a mezek eladását.
• A Chelsea a jelenlegi helyzetben nem szerződtethet új játékost, s nem is hosszabbíthatja meg a lejáró szerződésű játékosok kontraktusát.
• A Chelsea hazai mérkőzéseit kizárólag bérlettel rendelkező szurkolók látogathatják, további jegyek eladása nem engedélyezett.

A rendeletről bővebben ITT! FRISSÍTÉS: brit sajtóértesülések szerint Abramovics abban az esetben mégis eladhatja a klubot, amennyiben bizonyítani tudja, hogy ebből semmilyen anyagi hasznot nem szerezne. Az orosz tulajdonos korábban hivatalos közleményben jelezte, hogy a teljes összeget az ukrajnai károsultaknak ajánlaná fel.  

A KLUB KÖZLEMÉNYE

Kora délután a klub hivatalos honlapján megjelent közleményben reagált a kialakult helyzetre, s ebben arról írnak, hogy a klub férfi és női csapata mai bajnoki mérkőzéseit a Norwich, illetve a West Ham ellen biztosan lejátssza, valamint megbeszéléseket kezdeményeznek a brit kormánnyal, a speciális licenc hatályáról. Ezen tárgyalásoknak a célja, hogy a klub a kialakult helyzet ellenére is a lehető legnormálisabban tudjon működni. Továbbá útmutatásokat kérnek majd a kormánytól a mai intézkedéseknek a Chelsea Alapítványra gyakorolt hatásairól.

2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.