CS. M. 2022.03.02 19:30 Frissítve: 2022.05.07 09:12

PL: Abramovics megerősítette, eladja a Chelsea-t – hivatalos

A Premier League-ben szereplő, Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea orosz tulajdonosa, Roman Abramovics szerdán megerősítette a korábbi híreszteléseket: eladja a klubot!

Úgy tűnik, a klub-vb-cím volt Abramovics utolsó trófeája a Chelsea tulajdonosaként (Fotó: Getty Images)

A múlt csütörtök óta tartó orosz–ukrán háború a sportvilágban is egy teljes, eddig nem látott lavinát indított el, ami a BL-címvédő Chelsea orosz tulajdonosára, Roman Abramovicsra is hatással volt. Pénteken megírtuk, hogy a Forbes elemzése alapján az Egyesült Királyság különböző szankciói elüldözhetik a milliárdos orosz üzletembert a londoni egylet éléről, ő pedig ennek esetén kétmilliárd euró kölcsönt is visszakérhet szeretett klubjától.

 
Abramovicsot elüldözhetik, a Chelsea csődbe mehet?
Abramovics döntött, átadta a klub felügyeletét
Chelsea: egy svájci milliárdos beszállna a klubba

Nem sokkal ezt követően jött a hír, hogy Abramovics átadta a Chelsea felügyeletét, s a sajtóban megjelentek a klub eladásáról szóló hírek is. Ez utóbbi szerdán beigazolódott, hiszen maga Abramovics erősítette meg, hogy a kialakult helyzet miatt kénytelen megválni a Chelsea-től.

„Az elmúlt napokban rengeteg spekuláció jelent meg a jövőmmel kapcsolatban, erre szeretnék most reagálni. Ahogyan már korábban is kijelentettem, mindig a klub érdekeit szem előtt tartva hoztam meg a döntéseimet. Éppen ezért, a kialakult helyzetre tekintettel úgy döntöttem, hogy eladom a Chelsea-t. Hiszem, hogy most ez a legjobb döntés a klub, a szurkolók, a dolgozók és a szponzorok szempontjából” – idézi a Chelsea hivatalos közleménye Abramovics szavait.  

„Nem fogom arra kérni a klubot, hogy fizessenek vissza bármilyen kölcsönt. Ez számomra sosem az üzletről szólt, hanem a játék iránti szenvedélyről és a klubról” – reagált Abramovics azokra a spekulációkra, melyek szerint egy korábban kötött szankcióbiztosítás segítségével kétmilliárd euró körüli kölcsönt igényelhet vissza a Chelsea-től, amennyiben távozik.

Hozzátette: „Remélem, megengedik, hogy meglátogassam a Stamford Bridge-et még egyszer utoljára, hogy elbúcsúzhassak mindenkitől.”

A közlemény egyik fontos pontja az is, amelyben Abramovics elmondja, mihez kezd a klub eladásából befolyó összeggel: „Jelezném továbbá, hogy az eladásból származó teljes nettó bevétel az ukrajnai háború elszenvedőinek segítségére szolgál majd, s a hosszú távú helyreállítási munkálatokat is támogatja a jövőben.”

Szerdán (ma) arról is beszámoltunk, hogy egy Egyesült Államokban élő svájci milliárdos, Hansjörg Wyss a szülőhazájában megjelenő bulvárlapnak, a Blicknek kijelentette: megvenné a Chelsea-t, ha Abramovics az eladás mellett dönt – amellett döntött. ERRŐL BŐVEBBEN ITT! 

 

2023.01.27 19:53:36

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A norvég az első FA-kupa-meccsét játszotta, de Nathan Aké döntött – Arteta túl sok kulcsembert pihentetett.

2023.01.22 22:16:32

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2023. A Burnley fizetett 2.8 millió eurót a saját csatáráért – hogy kölcsönadja • Sir Alex után Sir Jim az MU-nál?

2023.01.22 23:33:23

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A primadonna sohasem a hiúsága, a sértődöttsége, a kiváltságai jóvoltából lesz prima donna, hanem megfordítva. Először a tudás, a produkció, a tetszés, és csak azután azok a sallangok, amelyek – ez nyilvánvaló – nem feltétlenül teszik szimpatikussá. Ennek alapján, Pep Guardiola nem is igazi primadonna. Legfeljebb félig az.

2023.01.22 17:11:03

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A rendkívül izgalmas és fordulatos rangadón Eddie Nketiah kései gólja döntött.

2023.01.21 13:32:29

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2023. Központban a hosszabbítások, de két játékos érkezhet közben Dél-Amerikából.