Chelsea: „Aggasztó prioritások” – Tuchel odaszólt a brit kormánynak

Vágólapra másolva!
2022.03.15. 15:41
null
Thomas Tuchel odaszólt a brit kormánynak (Fotó: Getty Images)
A Chelsea-szurkolók az utóbbi hetekben több alkalommal is a brit kormány által számos szankcióval sújtott Roman Abramovics nevét skandálták a nézőtéren, ami állítólag a brit parlamentben is témát szolgáltatott – erre reagált a BL-címvédő menedzsere, Thomas Tuchel.  

 

Az orosz–ukrán háború kitörését követően nem sokkal a milliárdos orosz Roman Abramovics bejelentette, hogy tizenkilenc év után eladja szeretett klubját, a Chelsea-t. A BL-címvédő drukkerei nem fogadták kitörő örömmel a hírt, hogy kényszerű okokból kerül sor tulajdonosváltásra, a Burnley elleni Premier League-bajnokin pedig az üzletember nevét skandálták – épp akkor, amikor a játékosok néma csönddel emlékeztek meg a háború ukrán károsultjairól.

A skandálást kifütyülték a Burnley-drukkerek, majd a meccs után a londoniak menedzsere, Thomas Tuchel is elmondta, nem ezt volt a megfelelő pillanat arra, hogy a drukkerek az orosz tulajdonost éltessék.

„Együtt kellett volna szolidaritást vállalnunk. Ha egy, a klub, vagy az ellenfél számára fontos ember életét veszti, együtt emlékezünk meg róla. Nem ez volt a megfelelő pillanat az üzengetésre. Ez a tiszteletadás ideje volt. Szükségünk van arra, hogy a szurkolóink is hozzájáruljanak a megemlékezéshez. Ukrajnáért tesszük ezt. Támogatjuk az ott élő embereket, és együtt kell kiállnunk értük” – idézte a BBC Tuchelt.

Ezt követően (amellett, hogy a kormány súlyos szankciókat szabott ki Abramovicsra, így a klubra is) Boris Johnson brit miniszterelnök szóvivője arról beszélt, hogy elfogadhatatlan a Chelsea-szurkolók magatartása, s a jövőben büntetésben részesülnek majd, ha hasonló megnyilvánulásokat tesznek. A drukkerek egyébiránt a Nrowich elleni bajnokin is végrehajtották az említett gesztust.

„Nem tudom, hogy a szurkolóink skandálása valóban szóba került-e a parlamentben, de ha igen, akkor komolyan aggódnunk kell a kormány prioritásai miatt” – idézte a Goal Thomas Tuchelt, aki úgy gondolja, vannak jelenleg fontosabb dolgok is, mint a Chelsea híveinek bírálata.


A tulajdonosa, Roman Abramovics miatt rengeteg szankcióval sújtott Chelsea többek közt jegyeket sem árusíthat a meccseire, és a hétvégi, Middlesbrough elleni FA-kupa-negyeddöntőn sem lehetnek majd ott a drukkerei a vendégszektorban. A BL-címvédő ezért kedden hivatalos közleményben fordult az angol szövetség felé, azzal a szándékkal, hogy sportszerűségre hivatkozva játsszák inkább zárt kaput mögött a mérkőzést.

Frissítés: Időközben az FA és a Chelsea közötti megbeszélesek eredményeként a londoni klub visszavonta ezen kérelmét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik