CS. B. 2022.03.07 09:52 Frissítve: 2022.03.15 15:45

Chelsea: Abramovics nevét skandálták a drukkerek a megemlékezésnél

Thomas Tuchel szerint sem a Burnley–Chelsea bajnokit (0–4) megelőző, Ukrajnáról történő megemlékezés volt a megfelelő pillanat, hogy a londoni drukkerek egy része a klubot kényszerűségből eladó Roman Abramovicsot éltesse – a hazai szurkolók egyetérthettek a német menedzserrel, kifütyülték az ellenfél szurkolóinak gesztusát.

Roman Abramovics nevét skandálták a Chelsea-drukkerek a megemlékezésnél (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, az orosz–ukrán háború miatt az Egyesült Királyság is szankcionált orosz érdekeltségű üzletembereket, köztük a Chelsea tulajdonosát, Roman Abramovicsot, aki a kialakult helyzet miatt kénytelen megválni a klubtól. 

 
Az Abramovics-éra legtöbbet játszó játékosa közös képpel búcsúzott
„Nem egyformán élik meg a játékosaim” – Tuchel a klubeladásról
Abramovics megerősítette, eladja a Chelsea-t – hivatalos
Abramovics döntött, átadta a klub felügyeletét

A Chelsea drukkereinek nem igazán tetszik, hogy a szeretett gárdájukat sikerre vezető orosz tulaj távozik, ezért voltak, akik Burnley elleni meccset megelőzően az 55 éves mecénás nevét skandálták – éppen akkor, amikor a szurkolók egyperces csenddel vállaltak volna szolidaritást Ukrajnával. A VIDEÓ ITT!

A füttyel reagáló hazaiakon kívül a „kékek” menedzsere, Thomas Tuchel sem értett egyet a gesztussal, szerinte nem ez volt a megfelelő pillanat Abramovics éltetésére. 

„Együtt kellett volna szolidaritást vállalnunk. Ha egy, a klub, vagy az ellenfél számára fontos ember életét veszti, együtt emlékezünk meg róla – idézte a BBC Tuchelt. – Nem ez volt a megfelelő pillanat az üzengetésre. Ez a tiszteletadás ideje volt. Szükségünk van arra, hogy a szurkolóink is hozzájáruljanak a megemlékezéshez. Ukrajnáért tesszük ezt. Támogatjuk az ott élő embereket, és együtt kell kiállnunk értük.”  

A szombaton rendezett PL-meccseken ukrán molinókat, zászlókat helyeztek ki a szervezők és a szurkolók, hogy támogatásukról biztosítsák a megszállás alatt álló országot.

Thomas Tuchel szerint sem ez volt a megfelelő pillanat Abramovics éltetésére (Fotó: AFP)
2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.