Chelsea: Abramovics nevét skandálták a drukkerek a megemlékezésnél

Vágólapra másolva!
2022.03.07. 09:52
null
Roman Abramovics nevét skandálták a Chelsea-drukkerek a megemlékezésnél (Fotó: AFP)
Thomas Tuchel szerint sem a Burnley–Chelsea bajnokit (0–4) megelőző, Ukrajnáról történő megemlékezés volt a megfelelő pillanat, hogy a londoni drukkerek egy része a klubot kényszerűségből eladó Roman Abramovicsot éltesse – a hazai szurkolók egyetérthettek a német menedzserrel, kifütyülték az ellenfél szurkolóinak gesztusát.

 

Mint ismert, az orosz–ukrán háború miatt az Egyesült Királyság is szankcionált orosz érdekeltségű üzletembereket, köztük a Chelsea tulajdonosát, Roman Abramovicsot, aki a kialakult helyzet miatt kénytelen megválni a klubtól.

A Chelsea drukkereinek nem igazán tetszik, hogy a szeretett gárdájukat sikerre vezető orosz tulaj távozik, ezért voltak, akik Burnley elleni meccset megelőzően az 55 éves mecénás nevét skandálták – éppen akkor, amikor a szurkolók egyperces csenddel vállaltak volna szolidaritást Ukrajnával. A VIDEÓ ITT!

A füttyel reagáló hazaiakon kívül a „kékek” menedzsere, Thomas Tuchel sem értett egyet a gesztussal, szerinte nem ez volt a megfelelő pillanat Abramovics éltetésére.

„Együtt kellett volna szolidaritást vállalnunk. Ha egy, a klub, vagy az ellenfél számára fontos ember életét veszti, együtt emlékezünk meg róla – idézte a BBC Tuchelt. – Nem ez volt a megfelelő pillanat az üzengetésre. Ez a tiszteletadás ideje volt. Szükségünk van arra, hogy a szurkolóink is hozzájáruljanak a megemlékezéshez. Ukrajnáért tesszük ezt. Támogatjuk az ott élő embereket, és együtt kell kiállnunk értük.”

A szombaton rendezett PL-meccseken ukrán molinókat, zászlókat helyeztek ki a szervezők és a szurkolók, hogy támogatásukról biztosítsák a megszállás alatt álló országot.

Thomas Tuchel szerint sem ez volt a megfelelő pillanat Abramovics éltetésére (Fotó: AFP)
Thomas Tuchel szerint sem ez volt a megfelelő pillanat Abramovics éltetésére (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik