FA-kupa: kétgólos előnyt adott le, de kiejtette negyedosztályú ellenfelét az MU

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.28. 19:45
Megvan Antony idénybeli első gólja és gólpassza, az MU kiejtette az FA-kupából negyedosztályú ellenfelét (Fotó: Getty Images)
Megizzadt a negyedosztályú Newport County vendégeként, ám 4–2-es győzelemmel bejutott az angol FA-kupa 5. körébe a 12-szeres győztes Manchester United.

 

A vártnál jóval nagyobb küzdelemben jutott be az FA-kupa ötödik fordulójába a 12-szeres győztes Manchester United, amely, úgy tűnt, hamar érvényre juttatja akaratát a negyedosztályú Newport County vendégeként. Antony passzából Bruno Fernandes már a hetedik percben megszerezte a vezetést, ráadásul hat perccel később a 18 éves Kobbie Mainoo is eredményes volt, megszerezve felnőtt-pályafutása első gólját.

Erik ten Hagék azonban nem nyugodhattak meg a lelkes hazaiakkal szemben, mert a Newport minden valamirevaló lehetőségéből próbált veszélyeztetni, a 36. percben pedig Bryn Morris távoli kísérlete egy védőn megpattanva Altay Bayindir kapujába is jutott. Sőt, a második félidő elején már aggódhattak is az MU-szimpatizánsok, amikor a 47. percben szépen kijátszott akció végén a középre adott labdát Will Evans közelről a „vörös ördögök” kapujába továbbította (2–2).

De az MU így is lendületben maradt, és gyorsan több helyzettel jelentkezett, a 68. percben pedig ismét vezetést szerzett, Luke Shaw lövése nyomán a labda a kapufáról Antony elé került, aki megszerezte idénybeli első találatát (2–3). A hajrában az MU közelebb állt a negyedik góljához, mint a Newport az egyenlítéshez, és ezt Rasmus Höjlund révén a hosszabbításban meg is szerezték a vendégek, akik a vártnál nehezebben, de bejutottak az FA-kupa ötödik körébe. 2–4 

Amíg a vasárnapi mérkőzések mentek, az angol Labdarúgó-szövetség (FA) elkészítette az FA-kupa 5. fordulójának párosítását. A „vörös ördögök” a Bristol City és a Nottingham Forest párharcának győztesével csapnak össze, míg a városi rivális, címvédő Manchester City a Luton Townt, a Norwichot kiejtő Liverpool pedig a Watford–Southampton továbbjutóját kapta meg. A legalacsonyabb osztályból érkező Maidstone Uniteddel kegyes volt a sors, a hatodosztályú csapat ugyanis elkerülte a Premier League-ellenfeleket, és két másodosztályú klub, a Sheffield Wednesday, illetve a Coventry párharcának győztesét kapta meg.

ANGOL FA-KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Newport (IV.)–Manchester United 2–4 (B. Morris 36., W. Evans 47., ill. B. Fernandes 7., Mainoo 13., Antony 68., Höjlund 90+4.)
West Bromwich Albion (II.)–Wolverhampton Wanderers 0–2 (P. Neto 38., Cunha 78.)
Liverpool–Norwich City (II.) 5–2 (C. Jones 16., D. Núnez 28., Diogo Jota 53., Van Dijk 63., Gravenberch 90+5., ill. B. Gibson 22., Borja Sainz 69.)
Watford (II.)–Southampton 1–1 (Matheus Martins 5., ill. S. Armstrong 89.)

SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
Fulham–Newcastle United 0–2 (Longstaff 39., Burn 61.)
Ipswich Town (II.)–Maidstone (VI.) 1–2 (Sarmiento 56., ill. Reynolds 43., Corne 66.)
Everton–Luton Town 1–2 (Harrison 55., ill. Mikolenko 39. – öngól, Woodrow 90+6.)
Sheffield United–Brighton & Hove Albion 2–5 (Hamer 44., Osula 45+8., ill. Bounanotte 14., Joao Pedro 29., 52., 67. – az első kettőt 11-esből, Welbeck 90+7.)
Leeds (II.)–Plymouth (II.) 1–1 (Anthony 31., ill. Randell 73.)
Leicester (II.)–Birmingham (II.) 3–0 (Vardy 47., Akgün 72., Praet 88.)
PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Bournemouth–Swansea City (II.) 5–0 (Kelly 7., Scott 10., Sinisterra 14., D. Brooks 35., Solanke 44.)
KORÁBBAN
Tottenham Hotspur–Manchester City 0–1 (Aké 88.)
Bristol City (II.)–Nottingham Forest 0–0
Chelsea–Aston Villa 0–0
Sheffield Wednesday (II.)–Coventry (II.) 1–1 (Gassama 84., ill. Torp 45.)

AZ 5. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA
Blackburn (II.)/Wrexham (IV.)–Newcastle
Chelsea/Aston Villa–Leeds (II.)/Plymouth (II.)
Bournemouth–Leicester (II.)
Liverpool–Watford (II.)/Southampton (II.)
Bristol City (II.)/Nottingham Forest–Manchester United
Wolverhampton–Brighton
Sheffield Wednesday (II.)/Coventry (II.)–Maidstone United (VI.)
Luton Town–Manchester City
A mérkőzéseket a február 26-i héten rendezik meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik