Bejutott a Liverpool a Ligakupa döntőjébe!

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2024.01.24. 20:50
Díaz: újabb fontos gól (AFP)
Az angol Ligakupában a Liverpool a hazai 2–1-es győzelem után 1–1-et játszott idegenben a Fulham ellen, az elődöntőbeli párharc visszavágóján. Szoboszlai Dominik még nem léphetett pályára, de talán vasárnap már bevethető lesz.

 

ANGOL LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Fulham–Liverpool 1–1 (0–1)
London, Craven Cottage, 24 320 néző. Vezette: Hooper
Fulham: Leno – Castagne (Tete, 83.), Tosin, I. Diop, Ant. Robinson – Palhinha, Cairney (Reed, 83.) – De-Cordova Reid (Harry Wilson, 67.), Andreas Pereira (Rodrigo Muniz, 83.), Willian – Jiménez. Menedzser: Marco Silva
Liverpool: Kelleher – Bradley, Quansah, Van Dijk, Joe Gomez – Mac Allister (Curtis Jones, 67.), Gravenberch (B. Clark, 83.), Elliott – Gakpo (I. Konaté, 83.), Darwin Núnez (Diogo Jota, 67.), Luis Díaz. Menedzser: Jürgen Klopp
Gólszerző: I. Diop (76.), ill. Luis Díaz (11.)
Továbbjutott: a Liverpool, 3–2-es összesítéssel

A Liverpool ebben az idényben az angol Ligakupa mellett a Premier League, az FA-kupa és az Európa-liga trófeáját is megnyerheti, a legközelebb per pillanat a Ligakupa hazaviteléhez jár, ugyanis ennek a sorozatnak a döntőjébe bejutott Jürgen Klopp csapata.

Amely az elődöntő első felvonásában odahaza egy góllal megverte a Fulhamet, és idegenben nem kapott ki – számos hiányzója ellenére sem. 

Szoboszlai Dominik sem léphetett pályára szerdán, talán vasárnap már játszhat. Nélküle is elérte a célját Londonban a Pool, amely Luis Díaz találatával vezetést szerzett a mérkőzés elején, igaz, kellett ehhez a fiatal Jarell Quansah mesteri indítása mellett a hazai védelem hibasorozata is.

Nem ment a Liverpoolnak, de a Fulhamnek sem: a házigazda az első félidőben egy helyzetig jutott, azt Joao Palhinha kihagyta, a másik oldalon Luis Díaz és Darwin Núnez járt hasonló cipőben. Egyenlítésig eljutott a hajrára a Fulham, a volt liverpooli Harry Wilson remek megmozdulása után a középső védő, Issa Diop olyan gólt szerzett közelről, mintha világéletében ösztönös középcsatár lett volna; de ezt követően stabilan állt a lábán a vendégvédelem, és Jürgen Klopp is óvatosan cserélgetett, ha már erre a mérkőzésre meghúzta a 191. változást a kezdőcsapataiban (ez 56-tal több, mint bármelyik PL-es klub esetében ebben az idényben). 1–1

A Liverpool vasárnap az FA-kupában a legjobb 32 között a Norwichot fogadja, három nappal később pedig a Chelsea-t a Premier League-ben – utóbbi csapattal találkozik majd a Ligakupa fináléjában is, február 25-én, a Wembleyben.

A Liverpool a 14. döntőjét vívja a sorozatban, ez rekord, Kloppnak ez a harmadik ilyen fináléja lesz, de ezzel még nem klubrekorder.

KORÁBBAN
Chelsea–Middlesbrough (II.) 6–1 (Howson 15. – öngól, Enzo Fernández 29., Disasi 36., Palmer 42., 77., Madueke 81., ill. Rogers 88.)
Továbbjutott: a Chelsea, 6–2-es összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik