Ligakupa: hétgólos meccsen jutott a Middlesbrough ellen döntőbe a Chelsea

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.01.23. 23:21
Palmer (balra) kétszer fogadhatta a csapattársak gratulációját (Fotó: Getty Images)
A Chelsea 6–1-re legyőzte a Middlesbrough-t az angol Ligakupa elődöntőjének keddi visszavágóján, így az első meccsen elszenvedett 1–0-s vereség után 6–2-es összesítéssel , 10. alkalommal jutott be a sorozat döntőjébe, ahol a Liverpool–Fulham párharc győztese lesz az ellenfele.

 

Két héttel ezelőtt a Ligakupa elődöntőjének odavágóján a Middlesbrough 1–0-ra győzött – 18 év után először felülmúlva a londoni „kékeket”, ám a visszavágón mindössze negyedórára volt szüksége a Chelsea-nek a hátrány ledolgozásához. Ez pedig még akkor is igaz, ha Jonathan Howson öngóljával egyenlített a Chelsea – a védő Armando Broja elől lőtte a labdát a saját kapujába. Mire azonban véget ért az első félidő, már fölényben voltak a Chelsea-játékosok által szerzett gólok: előbb Enzo Fernandez, majd Axel Disasi, végül Cole Palmer is beköszönt a szünetig, gyakorlatilag eldöntve a párharc sorsát.

A második félidőben már úgy tűnt, nem folytatódik a gólgyártás, de az utolsó negyedórára azért még megrázták magukat a csapatok: előbb Palmer lőtte be második gólját, négy perc múlva Noni Madueke jegyezte az este utolsó hazai találatát. A végén pedig a vendégszurkolóknak is akadt némi öröme, gyors ellentámadás végén Morgan Rogers okosan helyezett lövésével alakult ki a 6–1-es végeredmény.

A Chelsea sikerével kereken tizedik alkalommal jutott be a Ligakupa döntőjébe, eddig ötször nyert, négyszer veszített – legutóbb 2015-ben hódította el a serleget.

ANGOL LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Chelsea–Middlesbrough (II.) 6–1 (Howson 15. – öngól, Enzo Fernandez 29., Disasi 36., Palmer 42., 77., Madueke 81., ill. Rogers 88.)
Továbbjutott: a Chelsea, 6–2-es összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik