Chelsea: a hosszabbításokat és az átigazolásokat is megtiltották a klubnak

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.03.10. 12:11
null
Bajba kerülhet a Chelsea (Fotó: Getty Images)
Amint arról beszámoltunk, az Egyesült Királyság több másik orosz oligarcha mellett a Premier League-ben szereplő, BL-címvédő Chelsea tulajdonosát, Roman Abramovicsot is súlyos szankciókkal sújtotta, így a korábban bejelentett klubeladási folyamatot felfüggesztették, emellett számos további büntetéssel sújtották az érintetteket.

A brit kormány friss rendelete kimondja, hogy a londoni futballklub egy speciális licenc alapján továbbra is működtethető, a korábban bejelentett eladási folyamatot azonban egyelőre felfüggesztették, emellett további büntetéseket szabtak ki Abramovicsra, így a klubra:

• A Chelsea-nek azonnali hatállyal be kell szüntetnie a bevételi forrást jelentő termékek árusítását, mint például a mezek eladását.
• A Chelsea a jelenlegi helyzetben nem szerződtethet új játékost, s nem is hosszabbíthatja meg a lejáró szerződésű játékosok kontraktusát.
• A Chelsea hazai mérkőzéseit kizárólag bérlettel rendelkező szurkolók látogathatják, további jegyek eladása nem engedélyezett.

A rendeletről bővebben ITT!



FRISSÍTÉS: brit sajtóértesülések szerint Abramovics abban az esetben mégis eladhatja a klubot, amennyiben bizonyítani tudja, hogy ebből semmilyen anyagi hasznot nem szerezne. Az orosz tulajdonos korábban hivatalos közleményben jelezte, hogy a teljes összeget az ukrajnai károsultaknak ajánlaná fel.

A KLUB KÖZLEMÉNYE

Kora délután a klub hivatalos honlapján megjelent közleményben reagált a kialakult helyzetre, s ebben arról írnak, hogy a klub férfi és női csapata mai bajnoki mérkőzéseit a Norwich, illetve a West Ham ellen biztosan lejátssza, valamint megbeszéléseket kezdeményeznek a brit kormánnyal, a speciális licenc hatályáról. Ezen tárgyalásoknak a célja, hogy a klub a kialakult helyzet ellenére is a lehető legnormálisabban tudjon működni. Továbbá útmutatásokat kérnek majd a kormánytól a mai intézkedéseknek a Chelsea Alapítványra gyakorolt hatásairól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik