MU: Mourinho megszólalt, Schweinsteiger mégis maradhat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.02. 19:26
null
Bastian Schweinsteiger a West Ham ellen tért vissza az első csapatba (Fotó: Action Images)
A Premier League-ben szereplő Manchester United menedzsere, José Mourinho megpendítette, hogy a most zajló szezonban eddig mellőzött Bastian Schweinsteiger – a portugál eddigi elképzeléseivel ellentétben – maradhat a klubnál.

A 121-szeres német válogatott futballista Mourinho nyári érkezése óta sokáig a tartalékokkal készült, csupán nemrégiben csatlakozott ismét az első csapathoz.

A portugál tréner az Európa-ligába nem nevezte Schweinsteigert, aki azonban kitartó edzésmunkájának köszönhetően végül – ha csak percekre is, de – pályára lépett a „vörös ördögök” legutóbbi mérkőzésén, a West Ham ellen 4–1-re megnyert Ligakupa-negyeddöntőben.

Mourinhót annyira lenyűgözte a korábbi Bayern München-játékos kitartása, hogy immár nem zárja ki a középpályás maradását.

„Természetesen igen – válaszolta Mourinho arra a kérdésre, hogy Schweinsteiger maradhat-e a januári átigazolási időszakban. – A klubbal való élő szerződés esetén a futballista van előnyösebb helyzetben. Schweinsteiger segítségére lehet a csapatnak, sok más játékoshoz hasonlóan azon dolgozik, hogy minél több lehetőséghez jusson.”

„A nyáron megpróbáltuk elérni, hogy más irányt vegyen Bastian jövője. Ő azonban erős volt és maradt, még a hátráltató körülmények ellenére is. Keményen dolgozott, megérdemelte a lehetőséget a bizonyításra. Kedvelem az ilyen embereket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik