Angol Ligakupa: továbbment az MU, megszakadt az Arsenal sorozata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.30. 22:53
null
Ibrahimovic és Martial góljaival ment tovább az MU (Fotó: Reuters)
A Manchester United 4–1-re legyőzte a West Ham Unitedet az angol Ligakupa negyeddöntőjében. A nap másik mérkőzésén a Southampton 2–0-s győzelmével kiverte az Arsenalt, és megszakította az „ágyúsok” 19 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát.

A hétvégi döntetlent követően ismét szembekerült egymással a Manchester United és a West Ham United, ezúttal a Ligakupában. A „vörös ördögök” ezúttal már a második percben megszerezték a vezetést, Henrih Mhitarjan sarokpasszát követően Zlatan Ibrahimovic lőtt higgadtan a kapuba (1–0). Az örmény első gólpasszát adta az MU-ban, a svéd tizedik gólját szerezte a szezonban.

A 35. percben némileg váratlanul egyenlített a West Ham. David de Gea nyúlt rosszul egy távoli lövéshez, az érkező Ashley Fletcher pedig köszönte szépen a lehetőséget, és egalizált (1–1). A korábbi MU-játékos első gólját szerezte a „kalapácsosok" mezében.

A fordulást követően ismét előnybe került a Manchester United, Mhitarjan gurított vissza, az érkező Anthony Martial pedig a kapuba bombázott (2–1). A francia szűk negyedórával később ismét betalált, Antonio Valencia beadását lőtte közelről a kapuba (3–1). Martial kedvenc ellenfele a West Ham, immár ötödik gólját szerezte a londoni csapat ellen.

A mérkőzés végén beállt a szezonbeli első mérkőzését játszó Bastian Schweinsteiger – ironikus módon nem José Mourinho küldte be, mivel a portugál el volt tiltva.

Az utolsó percben Ibrahimovic ismét betalált, beállítva a 4–1-es végeredményt, egyúttal a négy közé juttatva a manchesterieket.

Nem kellett messzire visszamenni az Arsenal és a Southampton ezt megelőző Ligakupa-mérkőzéséig, két éve a „szentek” egygólos hátrányból fordítva jutottak tovább – akkor is az Emiratesben rendezték a meccset.

Ezúttal a vendégek szerezték meg a vezetést Jordy Clasie révén, amit hét perccel a szünet előtt Ryan Bertrand növelt egy szépen helyezett lövéssel (0–2).

A második félidőben hiába játszott sokkal jobban az Arsenal, Wenger legénysége későn ébredt, így a Southampton megszakította az „ágyúsok” 19 mérkőzés óta tartó veretlen sorozatát és továbbjutott.

ANGOL LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Arsenal–Southampton 0–2 (Clasie 13., Bertrand 38.)
Manchester United–West Ham United 4–1 (Ibrahimovic 2., 93., Martial 48., 62., ill. A. Fletcher 35.)
KORÁBBAN
Liverpool–Leeds United (II.) 2–0 (Origi 76., Woodburn 81.)
Hull City–Newcastle United (II.) 1–1 – 11-esekkel 3–1 (Snodgrass 99., ill. Diamé 98.)

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Manchester United–Hull City
Southampton–Liverpool
Az első mérkőzéseket az elöl álló csapatok otthonában játsszák a január 9-én kezdődő héten, a visszavágókat két héttel később rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik