MU: részeg vagy érzelmes? Van Gaal megkapta a mikrofont, elszabadult a pokol - videók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.20. 10:35
Egészen szürreális beszédet tartott Louis van Gaal, a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere a csapat évzáró gáláján. Az érzelmes holland mester beszéde bombaként robbant a közösségi oldalakon, nem véletlenül...

Egyszerű díjátadónak indult a Manchester United szokásos év végi eseménye, ám Louis van Gaal úgy érezte, ez az ő estéje, és élete produkcióját nyújtva elérte, hogy a következő egy-két napban róla beszéljen a világ.

A holland mester láthatóan remekül szórakozott, és fel volt tüzelve – Ryan Giggsnek például viccből egy akkora taslit lekevert, hogy az MU-legenda fülei még mindig remegnek –, így amikor felkérték, hogy rövid beszéddel zárja le az eseményt, sejthető volt, hogy ez nem lesz olyan „rövid”.



Van Gaal magához ragadta a mikrofont, majd olyan beszéddel rukkolt elő, amely a teremben mindenkit megdöbbentett. Egyszerre volt vicces, érzelmes, néhol ijesztő és kellemetlen, tüzes, valamint elgondolkodtató.



„Szóval, most az lenne a feladatom, hogy gyorsan összefoglaljam, mi történt a szezonban. Nincs könnyű dolgom, pláne, hogy tíz meccs alatt tizenhárom pontot szereztünk kezdésként. A világ leghíresebb klubjánál dolgozhatok, de ez még nem jelenti azt, hogy nincsenek érzelmeim. Én is ember vagyok, így nagyon rosszul esett, mikor az előző csapataimnál a rossz szereplés után kikezdtek a szurkolók. Erre belépek az Old Traffordba, ahol felállva tapsolnak a gyenge kezdés ellenére is… Ekkor értettem meg, milyen csapat ez valójában” – kezdte különleges beszédét Van Gaal.



„A rengeteg sérülés ellenére is ugyanúgy küzdöttek a fiúk… Egészen hihetetlen! A tizenharmadik helyről előreléptünk a harmadikra egy ilyen borzalmas kezdés után. Ez is bizonyítja, ha hiszel valamiben, azt kemény munkával elérheted. Emlékszem, Wayne Rooneyval leültünk beszélni, és azt mondta, a második hely a cél. Felpattantam a székemből, és azt ordítottam, igen, igen, ez az, irány a második hely!” – üvöltötte a holland.



„Jó, menjünk tovább. Arsenal, FA-kupa. Hát… Nem volt szép, pedig jobbak voltunk. Aztán jött a Chelsea elleni meccs… Figyeljenek rám, meg kell hallgatniuk! Szóval… Jött a Chelsea elleni meccs, és veszítettünk. Borzalmasan nehéz volt, folyamatosan nálunk volt a labda, volt tíz ziccerünk, a londoniaknak pedig három lehetőség is elég volt. Három! Tudom, nem szabad arról beszélni, mi lett volna, ha nyerünk, de még mindig frusztrál az a meccs” – mondta.



„Mindegy, ne beszéljünk arról, mi volt, beszéljünk arról, mi jön. Mindent megteszünk, a szívünket, a lelkünket kitesszük a pályára. Hogy miért? Mert ez a világ legnagyobb és legjobb klubja, a Manchester United! Jövőre ugyanitt… Ja, és csalódtam bennetek. Ott a szaxofonos lány, aki csodásan játszik, tapsoljátok már meg!” – zárta nem mindennapi beszédét Van Gaal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik