MU: Van Gaal tudja, hogy Valdés nem éri be a kispaddal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.10. 00:56
Louis van Gaal, a Manchester United menedzsere pénteken elmondta: Víctor Valdés minapi szerződtetésekor pontosan tisztában volt azzal, hogy a Barcelona korábbi kapusa nem szívesen ül majd a kispadon. A holland szakember szerint a két spanyol kapus versengése nem fogja megmérgezni a légkört az öltözőben.

„Senki sem vállalja boldogan a másodhegedűs szerepét, és Víctor ambíciója is az, hogy megelőzze David De Geát. De ez nagyon nehéz feladat lesz" – vázolta a helyzetet Louis van Gaal, aki a szerződés bejelentésekor is elmondta: alapvetően második számú kapusnak hozták Valdést. a szerződés bejelentésekor is elmondta: alapvetően második számú kapusnak hozták Valdést.

De Geát még másfél évig köti szerződés az Old Traffordra, és a holland menedzser úgy látja, semmi akadálya nem lesz a hosszabbításnak.

„Igen, szerintem maradni fog, semmi okot nem látok arra, hogy ne akarjon hosszabbítani" – mondta Van Gaal, aki nem lát kivetnivalót abban, hogy spanyolos versenyhelyzetet teremtett a kapuban.

„A célom olyan kiváló játékosokat magam köré gyűjteni, akik képesek együttműködni annak érdekében, hogy a miénk legyen a világ legjobb csapata. Amikor Víctort meghívtuk, hogy töltse nálunk a rehabilitációs időszakát, az ő kedvéért és a magunk érdekében is tettük. Ez idő alatt meggyőződhettünk róla, hogy a képességei a régiek, és ő is láthatta, hová kerül."

A 11 mérkőzés óta veretlen „vörös ördögök" vasárnap a Southamptont fogadják a Premier League-ben, és mint már beszámoltunk róla, Van Gaal maga is alig hiszi el, de csupán egy sérült játékosra, Ashley Youngra nem számíthat – rá négy-hat hét kihagyás vár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik