Man. United: Víctor Valdés 18 hónapra aláírt - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.08. 19:03
null
Víctor Valdés a Manchester United mezével (Fotó: manutd.com)
Víctor Valdés 18 hónapos szerződést kötött a Manchester United labdarúgócsapatával – adta hírül csütörtök este az angol klub hivatalos honlapja.

Víctor Valdés 2014 nyarán elhagyta a Barcelonát, és bár azóta nem volt klubja, október óta a Manchester United edzéseit látogatta. A spanyol válogatottal világ- és Európa-bajnokságot is nyerő kapus azóta teljesen felépült súlyos térdsérüléséből – amelyet még a Barcelona játékosaként szenvedett el –, így a Manchester Unitednél éltek a lehetőséggel, és szerződést kínáltak neki. A kontraktus 18 hónapra szól, de a benne szereplő opció szerint egy évvel meghosszabbítható, ha a felek elégedettek egymással.

„Megtiszteltetés, hogy a Manchester Unitedbe igazolhattam – olvasható a 32 éves kapus nyilatkozata a United honlapján. – Szeretném megköszönni Louis van Gaalnak és a klubnak, hogy a rehabilitációm alatt megengedték, hogy a csapat edzőkomplexumában készüljek. Az itt eltöltött idő alatt hamar megbizonyosodhattam róla, hogy ez egy igazán különleges klub. Louis van Gaallal már dolgoztam együtt a Barcelonánál, és egy álom vált valóra azzal, hogy erre itt is lehetőségem nyílik.”

A „vörös ördögök” holland menedzsere szintén elismerően beszélt régi-új „munkatársáról”.

„Nagyon örülök Víctor szerződtetésének – mondta Louis van Gaal. – Rendkívül tapasztalt kapus, az eredményei önmagukért beszélnek. Többször mondtam már, hogy a Manchester United a legjobb játékosok megszerzésére törekszik. Víctor tökéletes profiként viselkedett a rehabilitációja alatt is, és az utóbbi hetekben nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott az első csapat edzésein. Második számú kapusként csatlakozik hozzánk, jelentősen erősödik vele a keretünk.”

Víctor Valdés felnőtt pályafutása során klubszinten eddig csak a Barcelona mezét viselte. A katalánokkal háromszor nyert BL-t, hatszor bajnokságot, kétszer Király-kupát, kétszer klub-vb-t és Európai Szuperkupát, hatszor pedig Spanyol Szuperkupát.

A spanyol válogatottban 20-szor szerepelt.

A manchesterieknél honfitársa, David de Gea tartalékja lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik