Szuperrangadó a negyeddöntőért: Manchester United kontra Arsenal

Vágólapra másolva!
2008.01.28. 15:00
Az Angol Labdarúgó-szövetség hétfőn délután elkészítette az FA Kupa nyolcaddöntőjének párosítását, amely szuperrangadót hoz, lévén a bajnok Manchester United az Arsenalt fogadja. A Chelsea hazai pályán szerepel a Huddersfield Town, míg a Liverpool FC a Barnsley ellen.Ryan Giggs csodagólja az 1999-es elődöntőbőlAz FA Kupa 2005-ös döntője (Arsenal-Man United 5-4 - 11-esekkel)
Ősszel nagy csatát hozott a két csapat londoni rangadója
Ősszel nagy csatát hozott a két csapat londoni rangadója
Ősszel nagy csatát hozott a két csapat londoni rangadója
Ősszel nagy csatát hozott a két csapat londoni rangadója

FA KUPA, 5. FORDULÓ

  • Bristol Rovers-Southampton
  • Cardiff City-Wolverhampton Wanderers
  • Sheffield United-Middlesbrough
  • Liverpool FC-Barnsley
  • Manchester United-Arsenal
  • Preston-Portsmouth
  • Coventry City-West Bromwich Albion
  • Chelsea-Huddersfield Town
A találkozókat február 16-án és 17-én játsszák.

A nyolcaddöntő szuperrangadójának két résztvevője eddig 201 alkalommal találkozott: az MU 80, az Arsenal 76 győzelmet aratott, a mérleget 45 döntetlen egészíti ki. Az FA Kupában öt-öt sikert aratott a két gárda, két összecsapás döntetlennel zárult.

A Manchester United először 1906. március 10-én fogadta az Arsenalt az FA Kupában: a negyedik körben a londoniak 3-2-re nyertek.

A „vörös ördögök” először 1951. február 10-én búcsúztatták az „ágyúsokat” a sorozattól: az Old Traffordon 1-0-ra nyertek 55 058 szurkoló előtt.

Az elmúlt évtizedekben szintén nagy csatákat vívott a két gárda: az MU hívei leginkább az 1998-1999-es szezon elődöntőjére emlékeznek szívesen. Akkor a megismételt találkozó utolsó percében 1-1-es állásnál Bergkamp 11-esét Schmeichel kiütötte, majd a hosszabbításban Giggs csodagólja 2-1-es győzelmet ért.

Legutóbb 2005. május 21-én láthattuk az FA Kupában a mostani szuper-nyolcaddöntő két résztvevőjét, a cardiffi finálé 11-es párbajában Scholes rontott, így az Arsenal nyerte a sorozatot.

A Walesben játszott döntő óta öt bajnokira került sor a két együttes részvételével: a londoniak kétszer, a manchesteriek egyszer gyűjtötték be a három pontot, emellett két döntetlen született.

A legjobb 16 között két magyar érdekeltségű csapat van még: a Gera Zoltánt foglalkoztató West Bromwich Albion a Coventry Cityhez, míg Ferenczi István Barnsley-ja a Liverpoolhoz látogat. ----
----
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik