NHL: fekete napjuk volt a hazai csapatoknak

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.02.24. 09:40
Vancouver Canucks v Minnesota Wild
A Minnesota Wild Edmontonban aratott győzelmet (Fotó: Getty Images)
Kivétel nélkül idegenbeli győzelmek születtek az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerint szombat hajnali játéknapján.

Columbusban az első harmadban két gólt is láthatott a közönség, de csak egynek tapsolt igazán – mégpedig annak, amikor Dmitrij Voronkov vezetést szerzett a hazai csapatnak. A Buffalo Sabres viszonylag hamar válaszolt erre a találatra, sőt a gól nélküli második harmadik után a harmadikban maga javára is fordította a találkozót, hiába mutatott be Danyiil Taraszov 35 védést a hazaiaknál. A védő Connor Clifton felért a kapu elé, és megszerezte a második, győzelmet érő gólt csapatának.

Chicagóban a Winnipeg Jets már kétgólos előnyben is volt, a Blackhawks azonban felállt és egyenlített a harmadik harmadban. A találkozó hosszabbításba torkollott, ahol Kyle Connor találata kellett a vendégek győzelméhez.

Edmontonban sem volt szerencséje a hazai csapatnak, az Oilers 4–2-es vereséget szenvedett a Minnesota Wild ellen, amelynek játékosa, Matt Boldy duplázott. A meccs hőse a Minnesota kapusa, Filip Gustavsson volt, aki 41 védést is bemutatott a meccsen – ebből 23-at a harmadik harmadban.

NHL
ALAPSZAKASZ
Columbus Blue Jackets–Buffalo Sabres 1–2
Chicago Blackhawks–Winnipeg Jets 2–3
Edmonton Oilers–Minnesota Wild 2–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik