NFL: a 76ers tulajdonosa rekordösszegért vette meg a Commanderst

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.13. 12:24
null
6 milliárd dollárért cserél gazdát a Commanders (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Washington Commanders eddigi tulajdonosa, – a mostanában gyakran botrányokba keveredő – Dan Snyder úgy döntött, NFL rekordot jelentő hatmilliárd dollárért eladja csapatát.

A fővárosi franchise-t egy amerikai befektetőcsapat vette meg, aminek az élén Josh Harris áll, az NBA-ben szereplő Philadelphia 76ers és az NHL-ben résztvevő New Jersey Devils jelenlegi tulajdonosa.

A Washington szurkolói reménykednek, hogy ez a lépés több változást is hoz magával, hiszen a Commanders utolsó éveiben a játék helyett a problémák és a botrányok vették át a főszerepet. A legtöbben úgy vélik, mindenek előtt egy új stadionra lenne szükség, mert a jelenleg használt FedEx Field a leggyengébb állapotú a ligában, tavaly például a Philadelphia Eagles irányítójára, Jalen Hurtsre dőltek rá kis híján a fémkordonok az öltözőbe menet.

A hatmilliárd dolláros eladási ár magasan a legtöbb, amit valaha egy amerikai csapatért elkértek. A tavaly megvásárolt Denver Broncos tartotta az eddigi rekordot 4.65 milliárddal, ami szintén majdnem a duplája volt az azt megelőző legnagyobb összegnek.

Harris pénteken egy sajtótájékoztatón mondta el, reméli ismét a csúcsra juttatja a csapatot:

„Szeretném kifejezni, mennyire izgatottak vagyunk amiatt, hogy az NFL a Washington Commanders következő tulajdonosainak tekint minket, és mennyire elkötelezettek vagyunk amellett, hogy bajnokkaliberű franchise-t biztosítsunk ennek a városnak és rajongótáborának” – jelentette ki a milliárdos üzletember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik