NBA: katonának áll a Utah Jazz sztárja

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.07. 08:33
null
Lauri Markkanen csatlakozik a katonasághoz (Fotó: AFP)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban szereplő Utah Jazz játékosa, Lauri Markkanen a holtszezonban hazautazik Finnországba, ahol le tervezi tölteni a kötelező katonai szolgálatát.

Az ESPN szerint a Jazz erőcsatára – aki legtöbbet fejlődő játékos díjának várományosa idén – ezen a nyáron tervez visszautazni a szülőhazájába és teljesíti a 30 éves korig kötelezően letöltendő katonai szolgálatát.

„Ez kötelező, szóval muszáj megcsinálnunk, de így is büszkeséggel tölt el. Úgy gondolom példát mutatok a szolgálatommal” – mondta Markkanen az amerikai portál riporterének.

A 25 éves játékos már tavaly is gondolkodott, hogy beálljon a seregbe, azonban akkor még a Cleveland Cavaliersnél játszott és bejutottak a play-inbe, így nem tudta időben elkezdeni a szolgálatát. Mivel magyar idő szerint péntek hajnalban a Utah biztosan kiesett a rájátszásért folyó harcból, így szinte már biztos, hogy idén haza tud utazni a finn.

Markkanen azt is megemlítette, szeretne részt venni augusztusban a FIBA világbajnokságon finn színekben és úgy gondolja, nem lesz negatív hatással a szolgálat a pályafutására.

„Természetesen szívesebben edzenék úgy, ahogy megszoktam, de azt beszélik, jól lehet készülni a szolgálat közben is. Képes leszek folytatni a munkám, mint sportoló és közben elvégezni az alap katonai képzést.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik