Női vízi: bravúr, a Dunaújváros megnyerte a LEN-kupát!

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.04.14. 15:38
null
A győztes dunaújvárosiak
Fennállása legnagyobb sikereként LEN-kupa-győztes lett a Dunaújváros női vízilabdacsapata.

A 2014-ben LEN Kupa-első görög együttes talált be először, Garda Krisztina csapatkapitány révén azonban hamar egyenlített a Dunaújváros, majd váltott vezetéssel jutottak el a felek 4–4-ig. A második negyedben először volt kétgólnyi a különbség Mihók Attila alakulata javára, a nagyszünetre pedig 7–5-ös magyar vezetés mellett vonulhattak el a csapatok.

A szívós pireusziak nem adták fel, 9–9-nél utolérték a Dunaújvárost, majd 10–10-nél is együtt voltak, újítani azonban a magyar csapat tudott, amely előbb a háromgólos Szilágyi Dorottya duplájával tartotta a nyerő pozíciót. A hajrában pedig az összesen négyszer eredményes Garda, utána pedig Gurisatti Gréta talált be kétszer egymás után, s nyert végül 13–11-re a magyar csapat.

A Dunaújváros korábban kétszer játszott a trófeáért a második számú európai női pólósorozatban, de 2001-ben és 2009-ben is be kellett érnie a második hellyel. Most viszont meglett a kupagyőzelem.

NŐI LEN-KUPA, NÉGYES DÖNTŐ, MATARO
DÖNTŐ
DUNÚJVÁROSI EGYETEM-MAARSK GRAPHICS–OLYMPIAKOSZ PIREUSZ (görög) 13–11
(4–4, 3–1, 3–4, 3–2)
Mataró. V:
Mauss (német), De Jong (holland)
DUNAÚJVÁROS:
Aarts – Luka, GURISATTI 2, Vályi F., Mahieu 1, SZILÁGYI 3, Mchunu 2. Csere: Kiss A. (kapus), GARDA 4, Horváth B., Ziegler 1, Brezovszki. Edző: Mihók Attila
OLYMPIAKOSZ:
Diamantopulosz – Plevritu 1, EGGENS 3, E. Eleftheriadu, Manoliudaki, AVRAMIDU 4, Aszimaki 1, M. Plevritu, Emmolo 2, V. Plevritu, Tszukala, Mirukefalitaki. Edző: Teoharisz Pavlidesz
Gól – emberelőnyből:
5/1, ill. 10/3
Gól – ötméteresből:
1/1, ill. 2/2
Kipontozódott:
Tszukala (26. p.), ill. Ziegler (26. p.)
MESTERMÉRLEG
Mihók Attila:
– Akárhogyan kerestem a meccs előtt a fogást az Olympiakoszon, nem találtam, ezért azt kértem a lányoktól, hogy a kiegészítő emberek is nőjenek fel a nehéz feladathoz, amelyet még nehezebbé tett Vályi Vanda hiánya. Elképesztően hosszú sorozatot fejeztünk be a győzelemmel. Rengeteget dolgoztunk a sikerért ezzel a koncepcióval, azzal, hogy a játékosok többsége serdülőkora óta Dunaújvárosban készül. Óriási az élmény, remélem, még nagyon sokáig a hatása alatt állok majd.

BRONZMECCS
CN Mataro (spanyol)–Padova (olasz) 11–8 (4–3, 3–1, 2–2, 2–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik