Férfi vízi: győzelemmel rajtolt az OSC a BL-selejtezőben

Vágólapra másolva!
2022.10.14. 22:06
null
Manhercz Krisztián négy gólt szerzett a görög Vuliagmeni ellen (Fotó: Balogh László)
A Genesys OSC a görög Vuliagmeni négygólos legyőzésével kezdett a férfi vízilabda Bajnokok Ligája kotori selejtezőcsoportjában pénteken. Az A-Híd VasasPlaket második pénteki mérkőzésén 13–11-re kikapott a házigazda Jadrantól a spliti csoportban.

 

Az ob I előző kiírásában ezüstérmes OSC – amely most csatlakozott a kvalifikációhoz – már az első negyedben kétgólos előnybe került, és mivel a második és a harmadik játékrészt is megnyerte, végig vezetve diadalmaskodott.

Az OSC és a mérkőzés legeredményesebb játékosa a négygólos Manhercz Krisztián volt. Varga Dániel csapata szombat este a francia Tourcoing ellen folytatja szereplését.

Az ob I előző kiírásában bronzérmes Vasas – amely százszázalékos teljesítménnyel zárta a kvalifikáció első szakaszát – csütörtökön a szerb Sabac felett aratott 13–4-es győzelemmel kezdte meg szereplését Splitben, ahol a pénteki játéknapon délelőtt 18–13-ra nyert a román Steaua Bucuresti ellen.

Az esti, házigazda Jadran elleni összecsapás is sokáig a piros-kékek szája íze szerint alakult, ám a mérkőzést az utolsó felvonásban aratott háromgólos sikerüknek köszönhetően a hazaiak nyerték.

A Vasas szombaton pihen, majd vasárnap az olasz Savona ellen zárja a tornát.

A tornákról az első kettő jut tovább, a harmadik és negyedik helyezettek az Eurokupában folytatják szereplésüket.

A magyar bajnok FTC-Telekom Waterpolo alanyi jogon főtáblás. A kvalifikációban három kört rendeznek, innen kerül ki a 12 főtáblás csapat mellé a csoportkör további négy szereplője.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
A-CSOPORT (Split)

Jadran Split (horvát)–A-Híd VasasPlaket 13–11 (2–4, 3–2, 4–4, 4–1)
C-CSOPORT (Kotor)
Genesys OSC–Vuliagmeni (görög) 13–9
(5–3, 3–2, 3–2, 2–2)

KORÁBBAN
A-Híd VasasPlaket–Steaua Bucuresti (román) 18–13(4–4, 6–2, 4–4, 4–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik