Férfi vízi ob I: szoros meccsen került előnybe a bronzharcban az OSC

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.15. 18:41
Előnyben az OSC (Fotó: Török Attila)
Az OSC Újbuda rendkívül kiélezett találkozón, 15—13-ra megverte a BVSC-t a férfi vízilabda ob I harmadik helyéért zajló küzdelmének első meccsén.

 

Ami nem történt meg a bajnokság harmadik helyéért vívott párharc első mérkőzésén, az gyakorlatilag nem létezik a sportágban. A hazai medencében játszó BVSC kezdett jobban, majd a vendég OSC átvette az irányítást, és éppen 10–9-re vezetett, amikor Vigvári Vince felúszás helyett a levegőt keresve a kötélbe kapaszkodott. A mérkőzés ellenőre jól látta, mi történt, hosszas tanácskozás után az ellenfelét torkon ütő Mészáros Csabát brutalitásért kiállították a játékvezetők. Az ítélet következménye ötméteres és négy percen át tartó emberelőny volt, ezután már 14–10-re vezettek a vendégek. A zuglóiak azonban visszajöttek a meccsbe, miközben záporoztak az ítéletek. A végére az OSC mezőnycsere nélkül maradt, az eredményjelzőn annyi pötty volt, mint a katicabogarak éves találkozóján, de a végére két gól megmaradt a vendégek előnyéből, akik egy lépésre kerültek a bronzérem megszerzésétől. Folytatás szombat este a Kondorosi úton – az a meccs sem lesz piskóta.

 

VÍZILABDA
FÉRFI OB I
A 3. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
BVSC-ZUGLÓ–GENESYS OSC ÚJBUDA 13–15 (4–2, 3–5, 3–6, 3–2)
Laky uszoda, 500 néző. V: Fodor R., Petik A. 
BVSC: Gyapjas V. – Mészáros M. 1, Csacsovszky E. 1, Horváth Á., Csacsovszky A., Gyárfás 1, TÁTRAI D. 3. Csere: Gál D., Bundschuh 1, Mészáros Cs., KOVÁCS P. 1, CSAPÓ M. 5, Balogh B. Edző: Kemény Kristóf
OSC: Bisztritsányi – SZALAI P. 3, BAKSA B. 3, Rossi 1, Hárai, VIGVÁRI VINCE 3, Salamon F. Csere: Gaszt, TEN BROEK 3, Tóth M., Aranyi M. 1, Várnai 1. Edző: Varga Dániel
Emberelőny-kihasználás: 17/8, ill. 17/13. Kettősemberelőny-kihasználás: 1/1, ill. 2/1. Gól – ötméteresből: 1/0, ill. 1/1. Kipontozódott: Gaszt (21. p.), Salamon F. (26. p.), Gál D. (27. p), Szalai P. (28. p.), Vigvári Vince (30. p), Horváth Á. (30. p.). Kiállítva (végleg, cserével): Várnai (27. p.), Aranyi M. (32. p.). Kiállítva (végleg, brutalitásért): Mészáros Cs. (22. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az OSC javára
MESTERMÉRLEG
Kemény Kristóf: – Jól kezdtünk, aztán valahogy elfogytunk, ami valamennyire benne volt a pakliban, hiszen más terhelésből érkeztünk a meccsbe, mint az OSC. A négyperces kiállítás alatt elment néggyel az ellenfél, és abból megtartott kettőt a végére. Nem játszottunk jól, de sosem tudjuk meg, mi lett volna az eredmény, ha nincs a megítélt brutalitás.
Varga Dániel: – Az egyetlen, ami nem történt meg velünk, az a legfontosabb, nem kaptunk ki, sőt, nyertünk. Őrült meccs volt, őrült körülményekkel, örülök, hogy jól jöttünk ki belőle.

A 9. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
PANNERGY-MISKOLC–DIGI-EGER 6–9 (2–0, 3–2, 0–5, 1–2)
Miskolc, Kemény Dénes Uszoda, 130 néző. V: Kollár Gy., Tordai G. 
MISKOLC: Moravcsik (kapus) – Oltean 1, Tanczer, Dubinák 2, Nagy N. 1, Hegedűs 2, Várkonyi. Csere: Sipos (kapus), Smitula, Bikki-Petró, Pásztor A., Varga, Krasznai, Hok. Edző: Popovics Miklós
EGER: Krémer (kapus) – Biros S., Sári, Szalai 1, Spitz 1, Murisic 2, Krijestorac 2. Csere: Borbély (kapus), Rádli 1, Sudár, Dóczi 2, Domokos, Molnár G., Mészáros B. Edző: Biros Péter
Emberelőny-kihasználás: 9/1, ill., 10/2. Gól – ötméteresből: 3/2, ill. –. Kipontozódott: Sári (28. p.)
MESTERMÉRLEG
Popovics Miklós: – Az első két negyedben úgy játszottunk, ahogy elterveztük, aztán a harmadik negyedben jött egy rövidzárlat, amit most még nem értek. Az, hogy ennyi helyzetet kihagyunk elől, nem marad büntetlenül, ahogyan nem is maradt. Gratulálok az Egernek a 9. helyhez, köszönöm mindenki munkáját és további sok sikert kívánok!
Biros Péter: – Kicsit hektikus meccs volt, az első két negyed a Miskolcról szólt, az, hogy csak 6 gólt kaptunk, az nem rajtunk múlt. Az utolsó két negyedben megérkeztünk Egerből Miskolcra és több helyzetet tudtunk gólra váltani, mint a Miskolc, ez dönthetett. Köszönöm a csapatnak a munkát és mindenkinek sok sikert kívánok!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik