Vizes vb: Rátaláltam önmagamra – Vámos Márton

Vágólapra másolva!
2024.02.13. 09:08
Vámos Mártonnak nagyon jó érzései vannak a világbajnoksággal kapcsolatban (Fotó: Árvai Károly)
A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott egyik legjobbja Vámos Márton, aki a dohai világbajnokságon nemcsak játékával emelkedik ki, hanem láthatóan rendkívül felszabadult és jókedvű.

„Rátaláltam önmagamra, ezt egyszerűen élvezem és nyilván kiül az arcomra, hatással van a hangulatomra, nagyon jó érzéseim vannak az egész világbajnoksággal kapcsolatban” – nyilatkozott a csapat szállásán az MTI-nek az Olympiakosz kétszeres világbajnok balkezese, aki az olaszok legyőzéséhez a csoportkörben nagyszerű védekezéssekkel és karrierje 300. válogatottban szerzett góljával is hozzájárult.

„Igyekszem a csapat javát szolgálni, és a legjobb olyan dolgokat behozni, amit így harmincegy évesen, már rutinosan megtanultam, vagy akár külföldön tapasztaltam. Remélem, ezek hozzásegítik a csapatot, hogy eredményesek legyünk” – mondta Vámos, aki a Kazahsztán elleni utolsó csoportmeccsen pihenhetett, így „éhesen” várja a franciák elleni keddi (mai) negyeddöntőt.

„Az olaszok elleni meccsen nagyon elfáradtam, így jól esett, hogy a kazahok elleni mérkőzést közvetlenül megelőző edzés után nekem már nem kellett beugranom a vízbe. Meccshiányom egyáltalán nincs, Varga Zsolt nagyon jól állítja össze a programot és a pihenő időt” – jegyezte meg Vámos. Kiemelte, nem szabad lebecsülni a franciákat.

„A görögök a csoportban csak vért izzadva nyertek ellenük, vagy emlékezhetünk tavaly Fukuokából a spanyolok elleni negyeddöntőjükre, amikor még a negyedik negyedben is vezettek. Ugyanúgy kell nekünk hozzájuk állnunk, mintha mondjuk a spanyolokkal játszanánk, viszont ha a maximális fókusszal és mentalitással ugrunk a vízbe, nem lehet baj” – hangsúlyozta Vámos.

A mieink januárban éppen a franciákkal játszották utolsó világbajnoki felkészülési meccsüket, a Komjádi uszodában sokáig szoros volt az összecsapás, aztán egy 6–2-es utolsó negyednek köszönhetően 14–10-re diadalmaskodtunk.

„Az egy jó figyelmeztetés volt számunkra, és remélem, eszünkbe is jut majd. A franciák másodedzője, Vjekoslav Kobescak a világ egyik legjobb szakembere, nem véletlenül ültették oda. A csapat tele van kiváló fizikai adottságú játékossal, Thomas Vernoux szerintem simán játszhatna az NFL-ben is. Jól lőnek, taktikailag is fel vannak készítve. Ugyanakkor mi tudjuk, hogyan kell nyerni, és összességében jobb kvalitású játékosaink vannak” – jelentette ki Vámost Márton.

A Magyarország–Franciaország vb-negyeddöntőt 18.30 órakor rendezik, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

VÍZILABDA, FÉRFIAK
NEGYEDDÖNTŐ
14.00: Spanyolország–Montenegró (Tv: M4Sport)
15.30: Görögország–Olaszország
17.00: Szerbia–Horvátország
18.30: Magyarország–Franciaország (Tv: M4Sport) – élőben az NSO-n!
HELYOSZTÓ A 9–12. HELYÉRT
10.00: Kína–Románia
11.30: Ausztrália–Egyesült Államok
A 13. HELYÉRT
8.30: Brazília–Japán
A 15. HELYÉRT
7.00: Dél-Afrika–Kazahsztán

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik