Vizes vb: a franciák elleni negyeddöntőn újra lendületbe kerülne a férfiválogatott

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2024.02.13. 07:39
Vigvári Vince komfortosan érzi magát a vízben, és várja a hátralévő meccseket (Fotó: MTI/Kovács Tamás)
Hat napja játszott legutóbb éles mérkőzést férfi vízilabda-válogatottunk a világbajnokságon, de a pihenőnapokat is kihasználták a mieink, a pontosságra helyezték a hangsúlyt a franciák elleni negyeddöntő előtt.

ERŐSÍTÉS, VIDEÓZÁS, MEDENCÉS EDZÉS. Az elmúlt napokban sem unatkoztak férfi vízilabdázóink Dohában, de mégiscsak az az igazi, ha éles mérkőzést játszhatnak. Miután kiderült, hogy a franciák következnek a keddi negyeddöntőben, behatóbban készülhetett ellenfeléből a magyar válogatott.

Nem kellett az archívumban keresgélni videóanyagot, elvégre a világbajnokság előtt közösen edzőtáborozott a két csapat. A hivatalos mérkőzésen viszont az is megmutatkozott, hogy bármennyire sokat fejlődött a francia válogatott a közelmúltban, azért még nem ért fel a szintünkre, a Komjádi uszodában telt ház előtt 14–10-re győzött a magyar együttes.

„Profi módon összeállította a stáb, hogy milyen feladatokat kell elvégeznie a két keretnek – hangsúlyozta Vigvári Vince, aki az említett felkészülési mérkőzésen káprázatos ejtésgóllal (is) mattolta a francia kapust. – Miután hazaértünk az Európa-bajnokságról, beleálltunk a munkába, hogy lendületbe kerüljünk, és még Dohában is voltak nehéz edzéseink. A fukuokai vébén az argentinok elleni meccs előtt edzettünk, majd kaptunk tőlük tizenhárom gólt, ami azért abszurd volt – nem számított, mert csoportelsők lettünk, de aznap keserű volt a szájízünk. Ezúttal a kazahok ellen nem estünk ebbe a hibába, végig koncentráltunk a védekezésre, rendben volt a játékunk. Örülök, hogy jól alakult a csoportkör, az egyenes kieséses szakaszban is igyekszünk kihozni magunkból a legtöbbet.”

Kívülről úgy tűnt, már az olaszok ellen is sikerült, elvégre visszajöttek kétgólos hátrányból a mieink, a szétlövésben pedig Vogel Soma ismét parádézott.

„Örültünk a győzelemnek, sokat számított, hogy több pihenőnk volt, de a helyén kezeltük a sikert – mondta a csoportrangadóról Vigvári Vince. – Levonhatunk következtetéseket, de valójában még sehol sem tartunk, az olaszok ellen sem volt igazán meggyőző a játékunk, sokat hibáztunk. Azért kellett a tartásunk, az utolsó percekben két gólt lőttünk, az ötmétereseknél pedig Soma mutatott be bravúrokat, de nem játszottunk úgy, ahogy szeretnénk. Azóta igyekeztünk még jobban élesíteni a formánkat. Ami engem illet, az erőnléttel nincs gondom, és komfortosan érzem magam a vízben, szóval jó lesz ez, várom a hátralévő meccseket.”

Elsőként a negyeddöntőt, amelynek győztese a szerbekkel vagy a horvátokkal találkozik az elődöntőben.

VÍZILABDA, FÉRFIAK
NEGYEDDÖNTŐ
14.00: Spanyolország–Montenegró (Tv: M4Sport)
15.30: Görögország–Olaszország
17.00: Szerbia–Horvátország
18.30: Magyarország–Franciaország (Tv: M4Sport) – élőben az NSO-n!
HELYOSZTÓ A 9–12. HELYÉRT
10.00: Kína–Románia
11.30: Ausztrália–Egyesült Államok
A 13. HELYÉRT
8.30: Brazília–Japán
A 15. HELYÉRT
7.00: Dél-Afrika–Kazahsztán

 

Tapadnak az élmezőnyre a franciák

Nemcsak megszilárdította a helyét a középmezőnyben, hanem olykor a legjobbak dolgát is megnehezíti a francia válogatott, amely rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban. Két éve a szerbek elleni Eb-nyolcaddöntőben, tavaly a spanyolok elleni vb-negyeddöntőben mutatta meg oroszlánkörmeit – noha az utóbbi mérkőzést elveszítette, sokáig neki állt a zászló. Az idei kontinenstornán nehéz dolguk volt a franciáknak, de nem vallottak szégyent az első divízióban, a dohai világbajnokságot pedig két győzelemmel kezdték, Brazíliának és Kínának egyaránt 16 gólt lőttek. A görögök elleni csoportrangadón közel jártak a bravúrhoz, ám 13–12-re kikaptak, viszont a nyolc közé jutásért a négygólos Alexandre Bouet vezérletével legyőzték Ausztráliát (11–8).

Alexandre Bouet

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik