Mihók Attila: Itt volt karnyújtásnyira az aranyesély, de elszalasztottuk

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2024.02.16. 16:53
Mihók Attila értékelt először a vb-döntő után (Fotó: MTI)
Mint ismert, a magyar női vízilabda-válogatott 8–7-re kikapott az Egyesült Államoktól a vizes vb pólótornájának döntőjében. A meccset követően a magyar csapat több tagja is nyilatkozott az M4 Sport kamerái előtt.


„Elsősorban az utolsó pillanatokra tudok gondolni a meccs után. Visszajöttünk reménytelen helyzetből és akkor... Elsősorban a lövőkre gondolok, ilyenkor nem lehet lepasszolni a lehetőséget, és helyzetben centerbe adni a labdát… Ilyenkor higgadtabbnak és pontosabbnak kell lennünk. Nem mondom, hogy szomorúak vagyunk, de ebből többet is kihozhattunk volna. Hozzáteszem, amit az amerikaiak lábbal műveltek, főleg védekezésben, ahhoz nem vagyunk hozzászokva. Ezüstérmesek lettünk, ennek örülök, de most itt volt karnyújtásnyira az aranyesély és elszalasztottuk. Persze ha jövő héten beszélek erről, akkor tudom majd értékelni ezt a világbajnokságot…” – kezdte az értékelést Mihók Attila szövetségi kapitány.  

Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke is nyilatkozott: „Sajnálom, közel voltak a lányok. Az biztos, hogy amit a világbajnokság hozott, az pozitív, feljöttünk az élmezőnyre. Meglátjuk a későbbiekben, hogy tényleg vagyunk-e ilyen jók, de az kiderült, hogy szemmel látható a fejlődés. Hátul nagyon jók, stabilak voltunk, azt gondolom, ez volt a jó szereplés kulcsa. A legfontosabb a kvóta volt, meg is lett, és most már az olimpiára kell koncentrálnunk. Van még miben fejlődni!” 

VÍZILABDA-VB, NŐK
DÖNTŐ
EGYESÜLT ÁLLAMOK–MAGYARORSZÁG 8–7 (3–2, 2–2, 0–1, 3–2)
Doha. V: Buch (spanyol), Markopulu (görög).  
EGYESÜLT ÁLLAMOK: JOHNSON – MUSSELMAN 1, Raney 1, Roemer, Prentice, STEFFENS 2, FATTAL 3. Csere: Flynn, Gilchrist, Neushul 1, Mammolito, Sekulic. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian
MAGYARORSZÁG: Magyari A. – KESZTHELYI 2, Gurisatti 1, Rybanska, Parkes 1, GARDA 2, Vályi V. Csere: NESZMÉLY (kapus), Szilágyi D., Mahieu, Leimeter, Faragó K. 1, Horváth B. Szövetségi kapitány: Cseh Sándor és Mihók Attila
Emberelőny-kihasználás: 12/3, ill. 7/1. 
Kettős emberelőny-kihasználás: –, ill. 2/1. 
Kipontozódott: Neushul (30. p.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik