Vízilabda: Kiengedtük a szerbek elleni meccset a kezünkből – Fekete Gergő

Vágólapra másolva!
2023.12.21. 08:16
Fekete Gergő nem is tudta volna leplezni a csalódottságát, minden az arcára volt írva, miután a magyar férfi vízilabda-válogatott szétlövésben alulmaradt a szerbekkel szemben a Komjádi uszodában zajló felkészülési tornán. Gyapjas Viktor összességében azért nem látta olyan borúsan az Eb-re készülő fiatal csapat teljesítményét. 

„Csalódottság van az arcomon, kiengedtük a meccset a kezünkből. Nagyon nehéz mit mondani... Lefordultak, kétcenteres játékot játszottunk, amiben lett volna még egy passz... De mindegy, majd megnézzük, nyilván nem ez volt a hiba, hanem az, hogy lefordultak, elváltottunk, belőtték” – mondta még kissé ingerülten Fekete Gergő az NSO Tv-nek arról, hogy bár egy perccel a rendes játékidő vége előtt még kettővel vezettek, végól a szerbek az utolsó pillanatban egyenlítettek.

A magyar válogatott kapuját védő Gyapjas Viktort is bosszantotta, hogy végül szétlövésben alulmaradtak, azonban összességében úgy látta, jól játszott az Európa-bajnokságra formálódó, fiatalokkal felálló csapat. Videónkban azt is elmondja a 19 éves kapus, hogyan élte meg, hogy a közönség többször is skandálta a nevét, s készen áll-e arra, hogy részt vegyen élete első felnőttvilágversenyén. A világbajnok Fekete Gergővel arról is beszélgettünk, mennyire érzi azt, hogy kiegészítő emberből vezérré kell előrelépnie az Eb-n.

A magyar válogatott csütörtökön a németek ellen zárja a tornát.

VÍZILABDA
FÉRFI FELKÉSZÜLÉSI TORNA (Budapest, Császár-Komjádi Sportuszoda)
SZERBIA–MAGYARORSZÁG 12–12 (4–3, 1–3, 2–2, 5–4) – szétlövéssel: 4–2

Komjádi uszoda, 1600néző.V:Segurana (spanyol), Schopp (német).
SZERBIA:R. FILIPOVICS – Radulovics1,SZ. RASOVICS3,R. Drasovics2,Ubovics, MANDICS3,Milojevics.Csere:P. Jaksics, Lukics1,V. Rasovics1,Vico1.Szövetségi kapitány:Uros Sztevanovics
MAGYARORSZÁG:GYAPJAS – Fekete G., VIGVÁRI VENDEL3,NAGY ÁDÁM3,Molnár E.1,Tátrai D.1,Burián1. Csere:Szakonyi (kapus), Vigvári Vince1,Pohl, Hárai1,Mészáros M.1,Szeghalmi.Szövetségi kapitány:Varga Zsolt
Emberelőny-kihasználás:13/5, ill. 12/4
Gól – ötméteresből:–, ill. 2/2
Kipontozódott:P. Jaksics (26. p.), Pohl (26. p.), Mészáros M. (30. p.), Vico (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Uros Sztevanovics:– A magyarok nagyon szeretik a vízilabdát, jó érzés volt, hogy ezúttal is telt ház előtt játszhattunk, élvezetes mérkőzést láthattak a szurkolók. Mindkét csapat az Európa-bajnokságra készül, messze vagyunk még a csúcsformától, de ilyen közönség előtt nem lehetett fél gőzzel pólózni.
Varga Zsolt:– Hasznos volt a találkozó, jól felkészített, fizikailag erős szerb válogatottal játszottunk. Elégedett voltam a lendülettel és a hozzáállással, csupán a tapasztalat hiányzott a végén, hogy lezárjuk a mérkőzést. Ha megmarad ez a tűz, van mire építenünk, kevesebb hibával játszva eredményesek lehetünk.

A másik mérkőzésen
Spanyolország–Románia15–7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik