Női vízi ob I: kiütötte az UVSE a Győrt, simán nyert az Újváros

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.10.04. 20:15
null
Nagyon simán nyert az UVSE (Fotó: Facebook/UVSE Vízilabda)
Az UVSE simán, 19–2-re kiütötte a Győrt, a Dunaújváros szintén könnyedén, 12–7-re verte meg a Szentest, míg a címvédő Eger nagyon szoros meccsen aratott 11–10-es győzelmet a III. Kerület ellen a női vízilabda ob I nyitó fordulójának szerdai játéknapján.

 

Mint ahogy arra számítani lehetett, az UVSE dominanciája nagyon hamar érzékelhető volt. Már az első félidőt nagyon magabiztosan 8–1-re nyerték a fővárosiak és a folytatásban csak tovább növelték az előnyüket, amire a győrieknek nem volt válaszuk. A hazaiak közül négyen is három gólig jutottak.

Az Eger egy kifejezetten kiélezett meccset játszott a III. Kerület ellen. A vendégek az első negyedben két góllal el tudtak lépni, de utána szinte teljesen kiegyensúlyozott volt a küzdelem. Az utolsó negyedben egyik gárda sem nagyon találta a kaput, így végül győzelemmel kezdte az idényt a címvédő.

A Dunaújváros szintén könnyed győzelmet aratott. A szentesiek ugyan kifejezetten jól tartották magukat a második félidőben, azonban a meccs első felében összeszedett hátrányuk ledolgozásához ez nem volt elég. A DFVE győzelméhez Szabó Nikolett és Garda Krisztina is három-három góllal járult hozzá.

NŐI OB I
ALAPSZAKASZ, 1. FORDULÓ
UVSE–GYVSE-Uni Győr 19–2
(4–0, 4–1, 4–1, 7–0)
III. Kerületi TVE–Tigra-ZF-Eger 10–11 (2–4, 3–3, 4–4, 1–0)
Valdor-Szentes–Dunaújvárosi FVE 7–12 (2–3, 1–5, 2–2, 2–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik