Vízilabda: Kis Gábor ismét a válogatott rendelkezésére áll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.07. 14:00
A Szolnoki Dózsa-Közgép olimpiai bajnok vízilabdázója, az utóbbi időszakban többször is sérüléssel bajlódó Kis Gábor igent mondott Benedek Tibor szövetségi kapitány hívására, és nekivág az Európa-bajnoki felkészülésnek. Erről a honi szövetség honlapja számolt be.

„Nem új keletű ez a kérdés, ez egy folyamat része, amely most jutott abba a fázisba, hogy meg is valósuljon – nyilatkozta a waterpolo.hu-nak Benedek Tibor. – Nem titkolom, hogy szerettem volna Gáborral dolgozni, hiszen azt gondolom, képességei alapján ott a helye a magyar válogatottban. Ugyanakkor az is tény, neki is be kell bizonyítani ezt. Az elmúlt időszakban kimaradt a sikeres és a sikertelenebb időszakból is, ugyanolyan keményen kell dolgoznia, mint a többieknek. Mindenesetre nagyon bizakodó vagyok, mert az ő visszatérése is része annak az erősödésnek, aminek az Európa-bajnokságon látszódnia kell majd.”

A szakember a BENU Magyar Kupa hétvégi, egri négyes döntője után hirdeti ki tizenhatos Eb-felkészülési keretét.waterpolo.hu-nak Benedek Tibor. – Nem titkolom, hogy szerettem volna Gáborral dolgozni, hiszen azt gondolom, képességei alapján ott a helye a magyar válogatottban. Ugyanakkor az is tény, neki is be kell bizonyítani ezt. Az elmúlt időszakban kimaradt a sikeres és a sikertelenebb időszakból is, ugyanolyan keményen kell dolgoznia, mint a többieknek. Mindenesetre nagyon bizakodó vagyok, mert az ő visszatérése is része annak az erősödésnek, aminek az Európa-bajnokságon látszódnia kell majd.”

A szakember a BENU Magyar Kupa hétvégi, egri négyes döntője után hirdeti ki tizenhatos Eb-felkészülési keretét.

A 33 éves, 143-szoros válogatott Kis Gábor 2011 óta küzd gerincproblémáival, emiatt több világversenyről is lemaradt. A klubcsapatában viszont jó ideje csúcsformában játszik, így téma volt esetleges visszatérése.

„Amikor lemondtam a válogatottságot egyben jeleztem, hogy az egészségemet tartom a legfontosabbnak – mondta a szolnoki klasszis. – Ezt most is így gondolom, abból csak egy van. Az elmúlt hónapokban Tibi többször is érdeklődött, hogy vagyok, mit tudnék vállalni, milyen terveim vannak a jövőre nézve, és bevallom, egy ideje nagy motivációt éreztem magamban. Ennek az az oka, hogy az utóbbi időszakban megtanultam kezelni azt a problémát, ami a gerincemmel kapcsolatos. Megtanultam, melyik fájdalom mit jelent, hogy kell vele bánni, és rövid időn belül kezelni. Mostanra azt gondolom, nincs akadálya egy komolyabb terhelésnek, azzal együtt, hogy nem tudom természetesen előre megmondani, egy ilyen erős klub- és válogatott idényt hogyan bírok majd. A klubomban korábbi válogatottbeli csapattársaim sem hagyták, hogy elfelejtsem a visszatérés lehetőségét, nyomták belém »vénásan«, hogy jöjjek, jöjjek ”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik