Nyerhető meccsen végzett döntetlenre a magyar csapat az olaszokkal szemben

Vágólapra másolva!
2008.07.05. 13:29
Szinte végig vezetett, de végül be kellett érnie a döntetlennel a magyar női vízilabda-válogatottnak az olaszok ellen. A Horváth Patrícia által vezérelt védelmünk nagyon jól működött, de támadásban sajnos vérszegénynek bizonyultunk, így elmaradt a bravúr.
Horváth Patrícián nem múlott semmi
Fotó: Szabó Miklós (archív)
Horváth Patrícián nem múlott semmi
Horváth Patrícián nem múlott semmi
Fotó: Szabó Miklós (archív)
Horváth Patrícián nem múlott semmi

Kimondva kimondatlanul az elődöntőbe jutás volt a tétje ennek a találkozónak, ugyanis a csoport első helyezettje automatikusan a legjobb négy közé kerül.

Ezért is volt örömteli, hogy a mieink remekül kezdték a mérkőzést, és Valkay Ágnes emberelőnyből szerzett góljával hamar magához ragadta a vezetést, amit sokáig tartani is tudott.

Még csak a negyedik percben jártunk, amikor Pelle Anikó találatával már kettővel vezettünk.

Eközben az olaszok hiába próbálkoztak, a nagyszerű formában védő Horváth Patrícia eszén egyszerűen nem tudtak túljárni.

Az első negyedet így 2–0-s előnnyel zárta Godova Gábor csapata. A folytatás meghozta az első olasz gólt is, melyet Tania Di Mario szerzett emberelőnyből.

A kétgólos különbséget Drávucz Rita állított vissza a 11. percben, egy léc alá pattintott lövéssel. Több gól nem is esett már ebben a játékrészben, 3–1-es magyar vezetéssel térhettek pihenőre a felek.

A folytatásra is jellemző volt, hogy támadásban tanácstalanok és pontatlanok voltak a játékosok mindkét oldalon. Horváth továbbra is remekelt, de Elena Gigli is elkapta a fonalat a taljánok kapujában.

Drávucz Rita góljával már 4–1-re elhúztunk, de ekkor nem gondoltuk, hogy ez volt az utolsó találatunk a meccsen.

Az olaszok minden bizodalma a hatalmas termetű Elisa Casanovában volt, ami nem is véletlen.

A center sorra alakított ki a helyzeteket, de ami ennél fontosabb, elkezdte lőni a gólokat.

Egyet, kettőt, majd sajnos a harmadikat is, ezzel a 29. percben kiegyenlítettek az olimpiai címvédők.

Az utolsó percben még emberfórból lett volna lehetőségünk megnyerni a meccset, de Drávucz lövése a blokkról levágódott. Az utolsó támadásnál a taljánok sem tudták bevenni a kaput, így maradt a 4–4-es döntetlen.

Olvassa el tudósításunkat a mérkőzésről!

EURÓPA-BAJNOKSÁG

B-CSOPORT
Magyarország–Olaszország 4–4 (2–0, 1–1, 1–1, 0–2)
Gólszerzők: Valkay Á., Pelle, Drávucz 2, ill. Di Mario, Casanova 3

NYILATKOZATOK

Godova Gábor, a magyar csapat szövetségi kapitánya: Csak három hetet tudtunk együtt készülni, ami nagyon kevés idő. Mindkét csapat játékában voltak hullámvölgyek, és nagy nehézséget okozott a góllövés. A kapusok és a védelmek remekeltek, de a támadójátékra ez nem mondható el. Sajnos sok lövést elhibáztunk, de összességében jó mérkőzést játszottunk.
Mauro Maugeri, az olasz csapat szövetségi kapitánya: A magyarok nagyon gyorsan kezdtek, de kapusunk néhány fantasztikus védése megnyugtatott bennünket, és a mérkőzés második felében már jobban játszottunk. Egy percig sem adtuk fel. Úgy gondolom, hogy a magyarok, az amerikaiak és az oroszok ma a világ legjobbjai, de ma bebizonyítottuk, hogy fel tudjuk venni velük a lépést.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik