Kásás Tamás vezérletével megnyerte az Euroliga döntőjét a Recco

Vágólapra másolva!
2007.06.23. 22:20
Visszavágott az egy évvel ezelőtti vereségért a Pro Recco férfi vízilabdacsapata a Jug Dubrovniknak az Euroliga döntőjében, hiszen 2006-ban a horvátok győzték le az olaszokat a legrangosabb európai kupasorozat fináléjában. Kásás Tamás volt az újdonsült bajnok egyik legjobbja, hiszen a magyar játékos három gólt szerzett. A Partizan Beograd lett a harmadik.
Kásás Tamás három gólt szerzett az Euroliga fináléjában
NS-archív
Kásás Tamás három gólt szerzett az Euroliga fináléjában
Kásás Tamás három gólt szerzett az Euroliga fináléjában
NS-archív
Kásás Tamás három gólt szerzett az Euroliga fináléjában

Magyar szempontból jól kezdődött a legrangosabb kupasorozat fináléja, hiszen 1-1-es állásnál Madaras Norbert megszerezte idei első Final Four-beli gólját, amellyel átvette a vezetést az olasz gárda a címvédőtől.

Ez csak a kezdet volt, hiszen Kásás Tamás ugyanezt megtette 3-3-as állásnál, és ezzel biztosította, hogy az első szünetre a Recco egygólos előnnyel vonulhatott.

A második felvonásban előbb egyenlítettek a horvátok, majd a nagyszünethez közeledve Fatovic találatával már 6-5-re is vezettek, azonban ekkor ismét villant Kásás, és ez a találata azt eredményezte, hogy a félidőhöz érve a csapatok döntetlenre álltak.

A harmadik játékrészben a Jug legjobbja, Boskovic egy távoli bombával ismét csapatát juatta vezetéshez. Az eredmény percekig nem változott, de az olaszok szerencséjére Kásás keze újra elsült, sőt Vuljasinovics is megszerezte első találatát. Így már a Recco vezetett az utolsó felvonás előtt.

A negyedik negyed elején előbb Boskovic hibázott el egy ötméterest, azonban Fatovic éles szögből, egyenlített egy perccel később. A következő percekben a két kapus Tempesti és Vican játszotta a főszerepet, ugyanis a két hálóőr parádésan védett.

A mérkőzés hajrájában aztán Felugo betalált a horvát kapuba, és ezzel a Pro Recco 2003 után újra megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatot.

A bronzéremért folytatott csatában a szerb Partizan Beograd hosszabbításban két góllal legyőzte az Olympiakosz együttesét.

A mérkőzés elején – a második negyed közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor a görögök húztak el két góllal elsősorban Afroudakisz vezérletével. Azonban a Partizan játékosai nem adták fel, és még a nagyszünet előtt átvették a vezetést.

Akárcsak a tegnapi második elődöntőben, ezúttal sem bírtak egymással csapatok és 10-10-es eredmény után jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás első fele után szintén döntetlen volt az eredmény 12-12, de a második három percben aztán felülkerekedtek a szerbek, és elsősorban Pijetlovics két találatának köszönhetően legyőzték az Olympiakoszt, és megszerezték a bronzérmet.

A Partizan legjobbja egyébként a hat gólt szerző Prlainovics és a négyet termelő Pijetlovics voltak.

EUROLIGA, FINAL FOUR

Döntő
Pro Recco (olasz)-Jug Dubrovnik (horvát) 9-8 (4-3, 2-3, 2-1, 1-1)
Harmadik helyért:
Partizan Beograd (szerb)-Olimpiakosz Pireusz (görög) 15-13, hosszabbítás után
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik