K. E. 2022.06.09 21:22 Frissítve: 2022.06.10 09:51

Úszás: finisbe ért a vb szervezése – öt olimpiai arany „járt” az NS-ben

A Nemzeti Sport és a Sportrádió szerkesztőségében járt csütörtökön két olimpiai bajnok: Wladár Sándor, Moszkva aranyérmese és Darnyi Tamás, négyszeres ötkarikás bajnok a Magyar Úszószövetség képviseletében tették tiszteletüket nálunk – a közelgő vizes világbajnokság előkészületeiről számoltak be.  

Szöllősi György, Wladár Sándor és Darnyi Tamás a vizes vb-re készült, 100 oldalas Nemzeti Sport Magazinnal, a Nemzeti Sport szerkesztőségében

A Nemzeti Sport főszerkesztőjével, Szöllősi Györggyel folytatott beszélgetés során kiderült, hogy minden szempontból a finisébe ért az esemény szervezése, s míg a sportolók az uszodában végzik az utolsó simításokat, addig a rendezők a parton „szaladgálnak”:

 
Úszás: Hosszú Katinka Párizs helyett inkább már babázna

„Az elején volt bennem egy olyan érzés, hogy kártyavárat építünk, de hamar bebizonyosodott, hogy nem így van. Szerencsére!” – összegzett Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke, aki arról is hosszan beszélt, hogy bár ezúttal a Duna Arénában nem építik fel az ideiglenes lelátókat, mint öt évvel ezelőtt, a létesítménynek így is különleges aurája van, s ugyanez a véleménye a Hajós Alfréd uszodáról is: „Azt mondják a vízilabdázók, hogy aki abban az uszodában nem játszott sohasem, nem is igazi vízilabdázó.”

A vizes világbajnokság június 18-án rajtol.

Darnyi Tamás (a Magyar Úszószövetség elnöki tanácsadója), Csisztu Zsuzsa és Wladár Sándor (a Magyar Úszószövetség elnöke) a Sportrádióban  

2022.07.03 22:55:11

Vizes vb 2022 BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A gyengébb nem egyre erősödött. Már nem csak lányos apukák tűntek fel a kispadokon, nem kizárólag tehetségtelen úszók váltottak pótcselekvésként a pólóra, a tribün »háztáji« jellege is megszűnt. Olyannyira, hogy a szombati döntőben – de már kedden, az ausztrálok ellen, a négy közé jutásért – is telt ház, hatezer néző, sőt szurkoló biztatta a csapatot, és senkit nem láttam perecért rohangálni.

2022.07.03 22:15:55

Vizes vb 2022 CSURKA GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Nem feltétlenül ezen múlt, a címvédők jobbak voltak. Csak ha már ilyen közel jártunk, akkor... Azért így is happy end a vége, avagy alighanem az utóbbi évek legboldogabb pólós ezüstérmesei léptek dobogóra.

2022.07.03 19:36:53

Vizes vb 2022 PATAI GERGELY (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Trónfosztás a férfiaknál, a spanyol vízilabdacsapat szétlövés után megverte az olasz válogatottat.

2022.07.03 12:26:57

Vizes vb 2022 LAKNER GÁBOR, PATAI GERGELY (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

Férfi vízilabdázóink magabiztos sikerrel zárták a hazai világbajnokságot.