Vízilabda: az UVSE és a BVSC játssza a fiú gyermekbajnokság döntőjét

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.05.25. 21:18
null
A címvédő UVSE és a BVSC-Zugló csap össze a fiú gyermek vízilabda-bajnokság döntőjében.

A Szőnyi úti uszodában rendezik a fiú gyermek vízilabda-bajnokság nyolcas fináléját, és szombaton kiderült, hogy vasárnap

az aranyéremért a házigazda BVSC-Zugló és az UVSE együttese csaphat össze.

A zuglóiak a KSI-t 16–12-re, a lilák az FTC-t 7–6-ra győzték le az elődöntőben.

Az UVSE címvédő a korosztályban, a BVSC viszont az egész évad során kiemelkedő formát mutatott, és az alapszakasz után a középszakaszt is megnyerte, csupán egyetlen vereséget szenvedett el.

A BVSC-t irányító Létay Krisztián nemrégiben így fogalmazott honlapunknak.

„Eredménybeli elvárásokról nem beszélhetünk, hiszen 14-15 éves játékosok alkotják a gyermekcsapatot, akik számára az a legfontosabb, hogy megtanuljanak vízilabdázni. Az alacsonyabb korosztályokban jobban érvényesült az egyén, de

Örülök, hogy ebben a tekintetben sokat léptünk előre, hiszen mindenki elfogadta a pozícióját, megértette a követelményrendszert és megtalálta, hogy miként tud értékes tagja lenni a csapatnak.”

A BVSC-s fiúk szeretnék elhódítani a bajnoki serleget Fotó: Szűcs Attila/BVSC-Zugló

A zuglói gyermekgárdának fontos láncszeme a kétszeres olimpiai bajnok klasszis, jelenleg a hazai sportági szövetség elnöki posztját betöltő Madaras Norbert 14 éves fia, Zétény. A sokra hivatott tinédzser nagyon bizakodó volt a bajnokságot illetően.

„A vártnál jobban sikerült az első félév. A bajnokság kezdetén is esélyesnek tartottuk magunkat a dobogóra, de a veretlenül teljesített alapszakasz után már a bajnoki cím lett a célunk.”

(Kiemelt fotó: Szűcs Attila/BVSC-Zugló)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik