Birkózás: értékes tapasztalatok és három érem a serdülő Eb-ről

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.05.20. 09:01
null
Bácsi Péter, a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) szakmai igazgatója elégedetten értékelte a magyar fiatalok teljesítményét a görögországi U15-ös Európa-bajnokság után. A mieink három éremmel és hat pontszerző helyezéssel végeztek a kontinensviadalon.

Egy arany- és két bronzérem mellett hat ötödik helyezést értek el a mieink a görögországi Loutrakiban rendezett U15-ös birkózó Európa-bajnokságon. A legjobb eredményt a lányok jegyezték:

Sillei Janka (42 kg) nem talált legyőzőre súlycsoportjában,

(42 kg) nem talált legyőzőre súlycsoportjában,

míg Jung Zsófia (54 kg) és Balázs Zea (58 kg) egyaránt harmadik lett, illetve Pusztai Kata (50 kg) és Bereczki Réka (62 kg) ötödikként zárt, ezzel a magyar női csapat a harmadik helyen végzett a nemzetek szakági rangsorában. Mindeközben a szabadfogásúak Pécsi Szebasztián (41 kg) és Láng Vince (62 kg), a kötöttfogásúak pedig Soltész Patrik (85 kg) és Antaly Sándor (68 kg) révén két-két ötödik hellyel fejezték be szereplésüket.

– mondta Bácsi Péter, a hazai sportági szövetség (MBSZ) szakmai igazgatója az Utánpótlássportnak. – Ebben a korosztályban elsősorban az a cél, hogy a fiatalok minél több nemzetközi meccset vívjanak meg. Ha ebből a szempontból nézem, az Eb-szereplés mindenképpen elérte a célját, hiszen jó néhányan eljutottak az éremcsatákig, és minden egyes győzelemért kőkeményen meg kellett küzdeniük. A lányok folytatták a korábbi évek sikereinek a sorát, míg a fiúktól most a két-két ötödik hely volt a realitás. Az összkép alapján az azeriek, az oroszok és a belaruszok kimagaslottak a mezőnyből."

Az U15-ös Európa-bajnokságot 2017-ben hívta életre a nemzetközi szövetség (UWW), és az esemény történetében a legsikeresebb magyar szereplést két évvel ezelőtt láthattuk, amikor a mieink 14 érmet nyertek Zágrábban. A tavalyi, kaposvári kontinensviadalon a serdülők három arannyal, két ezüsttel és hét bronzzal, tehát összesen 12 dobogós helyezéssel zártak.

„Az elmúlt évekkel összehasonlítva ezúttal kevesebb éremmel zártunk, de azt is látni kell, hogy a mostani Európa-bajnokság mezőnye jóval nagyobb és egyértelműen erősebb volt, mint például a tavalyi, vagy a két évvel ezelőtti.

(Kiemelt képen: a serdülő leányválogatott tagjai Forrás: MBSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik